Tgrt Haber
16 May 2018 22:21

Ramazan topu yerine ses bombası

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde vatandaşlar, iftarlarını 1880'den itibaren geleneksel ramazan topu yerine ses bombasıyla açıyor.

Ramazan topu yerine ses bombası
ses bombası,ramazan haberleri

Müftü Mahallesi Göztepe mevkisinde, Karadeniz'de denizcilerin ve  fenercilerin ilk piri olarak bilinen Şeyh Seyyid Nasrullah Hazretleri ve  halifelerinin mezarlarının bulunduğu Hacı Baba Türbesi'nde dua eden Ereğli  Belediyesi zabıta ekipleri, daha sonra ses bombasını ateşliyor.

İlçenin pek çok bölgesinden görünen Atatürk rölyefi, yanında yaklaşık  40 metre uzunluğundaki direkte eni 9, yüksekliği 7 metre olan dev Türk bayrağı da  dalgalanan Göztepe'de atılan ses bombasının ardından, 120 bine yaklaşan ilçede  vatandaşlar iftarını açıyor.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, belediyenin kurulduğu 1880'den itibaren iftar vakitlerinde ilçenin  hakim noktası olan Göztepe'den ses bombası atıldığını söyledi.

Top sesi yerine ses bombasının tercih edildiğini dile getiren Uysal,  "Belediyemizin kurulduğu 1880'den itibaren 138 yıldır süren geleneği devam  ettiriyoruz. Karadeniz'de denizcilerin ve fenercilerin ilk piri olarak bilinen  Şeyh Seyyid Nasrullah Hazretleri ve halifelerinin yatırlarının bulunduğu Hacı  Baba Türbesi'nde ses bombasını ateşlemek için giden zabıtalar önce dua ediyor  daha sonra Türk bayrağı ve Atatürk rölyefinin bulunduğu alandan ses bombasını  ateşliyor." dedi.

"Ramazana üzgün girdik"

Hüseyin Uysal, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında çok sayıda  masum insanın katledildiğini, yüzlerce insanın da yaralandığını belirterek,  "İsrail askerlerince ABD'nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto  eden Filistinlilere yönelik düzenlenen saldırıyı lanetliyorum. Filistinli şehit  kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Bu  süreçte mübarek ramazan ayına oldukça üzgün girdik." diye konuştu.

Son 4 yılda 200 bin kişiye iftar

Uysal, son 4 yıldır iftar çadırı ve Yaşlılar Gençler Evi'nde  gerçekleştirilen iftar programlarına 200 bin kişinin katıldığını, ihtiyaç sahibi  20 bin aileye de gıda kolisi dağıtımının gerçekleştirildiğini belirtti.

Bu arada Ereğli Belediyesi, Yaşlılar ve Gençler Evi önünde yaklaşık  bin 500 kişinin katılımı ile iftar programı düzenledi. İftara ilçedeki sivil  toplum kuruluşlarının üyelerinin yanı sıra, şehit aileleri, gazi ve gazi  yakınları ile çok sayıda davetli katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...