Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ağustos 2016 11:55

Rus lider, Gülen de ABD de Türkiye'nin düşmanı

Rusya Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, 'Gülen de ABD de Türkiye'nin düşmanı. ABD Gülen'i sadece barındırmıyor, ona maddi destek de sağlıyor.' dedi.

Rus lider, Gülen de ABD de Türkiye'nin düşmanı
GÜLEN, ABD, RUS

Rusya Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, "Gülen de ABD de Türkiye'nin düşmanı. ABD Gülen'i sadece barındırmıyor, ona maddi destek de sağlıyor." dedi.

Basın toplantısı düzenleyen Rusya Liberal Demokrat Parti (LDP) lideri Vladimir Jirinovski, Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'in ABD ile beraber Türkiye düşmanı olduğunu belirtti.

"GİRİŞİMİN ARKASINDA GÜLEN VAR"

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini değerlendiren Jirinovski, girişimin arkasında Gülen'in olduğunu söyledi.

"GÜLEN DE, ABD DE TÜRKİYE'NİN DÜŞMANI"

FETÖ elebaşı Gülen'in ABD'de saklanan ve buradan vatanını karıştırmaya çalışan bir hain olduğunu belirten Jirinovski, "Gülen de ABD de Türkiye'nin düşmanı. ABD Gülen'i sadece barındırmıyor ona maddi destek de sağlıyor." ifadesini kullandı.

"RUSYA ERDOĞAN'I DESTEKLİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatansever, ülkesini kalkındırmayı amaçlayan olağanüstü bir cumhurbaşkanı olduğunu vurgulayan Jirinovski, Rusya'nın, seçilmiş yasal Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimindeki Türkiye'yi desteklediğini kaydetti.

"İKİLİ İLİŞKİLER İVME KAZANACAK"

Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmenin olumlu sonuç doğuracağını ümit ettiğini dile getiren Jirinovski, ikili ilişkilerin görüşme sonrasında ivme kazanacağını bildirdi.

LDP lideri Jirinovski, Türk-Rus ilişkilerinin geleceği için devlet başkanlarına öneriler gönderdiğini, bu önerilerin dikkate alınacağını düşündüğünü ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...