Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Eylül 2017 00:31

Rusya: Kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM 72. Genel Kurulu Görüşmeleri kapsamında BM Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Rusya: Kabul edilemez
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,rusya,Kuzey Kore,gerginlik,abd,

ABD Başkanı Donald Trump'ın BM Güvenlik Kurulu'na hitabında, "Kuzey  Kore'yi tamamen yok ederiz" açıklaması üzerine iki ülke arasında artan gerginliğe  yönelik soruya Lavrov, "Karşılıklı devam eden tehditler ve Kore Yarımadası'nda  savaş başlatılması kabul edilemez. Öfkeyi yatıştırmak zorundayız." yanıtını  verdi.

"Tarafsız Avrupa ülkeleri arabuluculuk yapabilir"
 
Lavrov, Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un karşılıklı tehditkar  söylemlerini "anaokulu çocukları kavgası" olarak nitelendirdi.

Arabulucuk girişimlerini memnuniyetle karşılayacaklarını belirten  Lavrov, bazı tarafsız Avrupa ülkelerinin Kuzey Kore krizinde arabuluculuk rolü  üstlenebileceğini ifade etti.

Rusya, nükleer anlaşmasının yeniden görüşülmesine karşı

Lavrov, İran ile yapılan nükleer anlaşmanın tekrar görüşmelere açılıp  açılmayacağına ilişkin ise "Rusya, nükleer anlaşmanın tekrar görüşülmesini  istemiyor." dedi.

İran nükleer anlaşmasının başarısız olması durumunda Kuzey Kore'nin  nükleer görüşmelere ya da anlaşma yapmaya yanaşmayacağı uyarısında bulunan  Lavrov, "Bu, Kuzey Kore'ye yanlış bir mesaj gönderir." ifadesini kullandı.

"Suriye'nin bölünmesine asla izin vermeyiz"

Suriye ile ilgili de değerlendirmede bulunan Lavrov, Suriye'de  önceliklerinin teröre son vermek olduğunu, bunun için de ABD ve Rusya'nın etkili  bir şekilde işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Lavrov, Suriye'nin bölünmesiyle ilgili endişelere ilişkin bir soruya  ise "Suriye'nin bölünmesine asla izin vermeyiz, Suriye'nin bölünmesi tüm  Ortadoğu'yu etkiler." yanıtını verdi.

"Filistinlilerin henüz bir devleti yok"

İsrail-Filistin sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Lavrov,  yaklaşık 70 yıldır çözülemeyen sorunun endişe verici olduğunu vurgulayarak,  "Uluslararası toplum çok uzun süredir çözülemeyen bir sorun yüzünden acı çeken  bir ulusa karşı haksız davranıyor. Filistinlilerin henüz bir devleti yok."  değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...