Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Mart 2018 20:59 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Saatler İleri Alındı Mı? Türkiye'de Şu An Saat Kaç? (2018'de Yaz saati uygulaması)

Saatler İleri Alındı Mı? Türkiye'de Şu An Saat Kaç? 2018'de Yaz Saati Uygulamasına geçildi mi? Vatandaşların kafası karışık. Avrupa Birliği Ülkelerinde yaz ve kış saati uygulamasına devam edilmektedir. Herkes şu an saat kaç olduğunu aratymaya başladı bile. Yazın saatlerin bir saat ileri, kışın ise saatlerin bir saat geri alınmasının tek nedeni gün ışığından daha fazla yararlanarak elektrikten tasarruf etmektir..

Saatler İleri Alındı Mı? Türkiye'de Şu An Saat Kaç? (2018'de Yaz saati uygulaması)
saat kaç,şu an saat kaç,türkiyede saat kaç,saatler ileri alındı mı,yaz saati uygulaması

Saatler İleri Alındı Mı? Türkiye'de şu an Saat Kaç? 2018'de Yaz Saati Uygulamasına geçilecek mi? Vatandaşların kafası karışık. Avrupa Birliği Ülkelerinde yaz ve kış saati uygulamasına devam edilmektedir. Yazın saatlerin bir saat ileri, kışın ise saatlerin bir saat geri alınmasının tek nedeni gün ışığından daha fazla yararlanarak elektrikten tasarruf etmektir..
İki hafta sonra yani 25 Mart Pazar günü Avrupa ülkeleri yaz saati uygulamasına geçecekler. 6 ay sonra da yani 2018 Ekim Ayının son haftasında da kış saati uygulamasına geçilecek. Yaz saati uygulamasında saatler 1 saat ileri alınmaktadır. Bu durum sabahları bir saat daha az uyumak olarak da değerlendirilmektedir. Böylece gün ışığından bir saat daha faydalanılmakta ve ülke ekonomisine de de katkı sağlanmaktadır. Geçici yaz- kış saati uygulamasından sabit saat uygulamasına geçilmiş Danıştay'da yapılan itiraz üzerine uygulama iptal edilmişse de KHK ile tekrar sabit saat uygulaması hayata geçirilmiştir. Şu an Türkiye'de saat kaç? Hazırlanan torba yasa içerisinde saat uygulaması ile ilgili bir maddenin bulunmamış olması uygulamada bir değişikliğe gidilmeyeceği anlamına gelmektedir. Ancak Bakanlar Kurulu Kararıyla yapılacak bir düzenleme ile de saat uygulamasında değişikliğe gidilebilmektedir. Avrupa'da iki hafta sonra yaz saati uygulamasına geçileceği ve uygulama birliği açısından en geç önümüzdeki hafta bir değişiklik yapılacaksa buna karar verilmesi gerekmektedir. Hükumet kanadından ekstra bir açıklama da yapılmadı. Anlaşılan o ki sabit saat uygulamasına devam edeceğiz.

 Saatler İleri Alındı Mı? Türkiye'de Şu An Saat Kaç? (2018'de Yaz saati uygulaması)

 2018'de Yaz saati uygulamasına geçilecek mi?

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği konuların başında  2018'de Yaz saati uygulamasına geçilecek mi? Türkiye'de yaz saati uygulamasında saatler bir saat ileri alınmayacak.

TÜRKİYE'DE ŞUAN SAAT KAÇ

İLERİ YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

İleri yaz saati uygulaması, yasa ile sürekli hale getirildi. TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Kanun'un 6. maddesinde yer alan düzenleme dün kabul edildi. 26 Aralık 1925 tarih ve 697 sayılı Günün Yirmidört Saat Taksimine Dair Kanun'un 2. maddesinde yapılan değişiklikle, Bakanlar Kurulu'na bir saati aşmamak koşuluyla ileri saat uygulama yapma yetkisi verildi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, 130 maddelik tasarının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinin tamamlanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylaması ile ileri yaz saati uygulaması devam edecek.

Danıştay daha önce düzenlemeye ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak ilgili maddenin kabulü ile bu karar geçersiz kaldı. Yasa yetişmediği için, ileri yaz saati uygulamasının gelecek yıla kadar geçerli olacağına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı çıkarılmıştı.

yaz saati uygulaması

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR KİM BAŞLATTI?

Benjamin Franklin’i hepimiz Amerikan dolarındaki görseliyle tanıyoruz. Oysa o "Erken yatıp erken kalkmak, kişiyi sağlıklı, zengin ve akıllı yapar" özdeyişinin sahibiydi. Franklin, Amerika Birleşik Devletleri'nden Fransa'ya elçi olarak yollandığı sırada, Paris halkının mum israfını önlemesi ve gün ışığından daha çok yararlanması için imzasız bir mektup yayımladı. 1784 yılındaki bu vergi, panjurları vergilemek, mumları karneye bağlamak ve insanları gün doğumu sırasında kilise çanları ve top ateşiyle uyandırmak gibi öneriler içermekteydi. Sonradan da saatlerin kışın geri alınmasıyla gün ışığından daha çok faydalanılacağını ispatlayarak bu işin kaşifi olarak tarihe geçti.

ŞU AN SAAT KAÇ?

Bakanlar Kurulu kararı uyarınca bütün yurtta saatlerinin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının devam ettirilmesine karar verilmişti.

Bakanlar Kurulunun 7 Eylül 2016'da aldığı kararda, 27 Mart 2016 tarihinde saat 03.00'te saatlerin bir saat ileri alınmasıyla başlatılan yaz saati uygulamasının her yıl ve yıl boyu sürdürüleceği belirtilmişti. 

Türkiye'de şu an saatin kaç olduğunu merak ediyorsanız kol saatinize veya manuel olan duvar saatinize bakabilirsiniz. Zira internet üzerinden online olarak görüntüleyebileceğiniz birçok saat, sizin işletim sisteminizdeki saat bilgisinden faydalanmaktadır. Dolayısıyla bu inceleme yanıltıcı olabilir. 

AVRUPA'DA YAZ SAATİ UYGULAMASINA NE ZAMAN GEÇİLİYOR?

 25 Mart 2018 tarihinde yeniden 'yaz saati' uygulamasına geçecek. 2018 Yılı yaz saati bitiş tarihi 28 Ekim olarak belirlendi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...