Tgrt Haber
02 Nisan 2015 03:36

Savcı Kiraz, teröristlerin suyunu kabul etmedi

Adliye Sarayı'ndaki odasında teröristler tarafından katledilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Adliye'deki törenin ardından gözyaşı ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye, Meclis'teki muhalefet liderlerinin katılmaması ise gözlerden kaçmadı

Savcı Kiraz, teröristlerin suyunu kabul etmedi
mehmet selim kiraz, şehit savcı, savcı kiraz, adliye sarayı,

İstanbul Adalet Sarayı'nda DHKPC'li teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz (46) gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul Adalet Sarayı'ndaki ilk törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Kenan İpek ile şehit savcı Kiraz'ın ailesi katıldı. Törende konuşan Adalet Bakanı, "Adalet talep etmenin yolu bellidir. Bunun dışındaki tüm yollar hukuk dışıdır. Terörün ahlakı olmaz" diye konuştu.

MUHALEFET LİDERLERİ YOK
Cenaze daha sonra polis konvoyu eşliğinde Eyüp Sultan Camisi'ne götürüldü. Cenazede; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Adalet Bakanı Kenan İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak ve Savcı Kiraz'ın meslektaşları yer aldı. Genelkurmay da bir baş sağlığı mesajı yayımladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cenazeye katılmaması ise dikkati çekti.

TERÖRİSTLERİN SUYUNU BİLE KABUL ETMEDİ
Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın, 2 teröristin verdiği suyu bile kabul etmediği ortaya çıktı. Hain saldırı esnasında PKK'nın kanalı olarak bilinen Med Nuçe TV'ye telefonla bağlanan teröristlerden biri, savcı Kiraz'ın sağlık durumu ile ilgili soruyu "Gayet iyi. Su ihtiyacını karşılayabileceğimizi söyledik. Ama kabul etmedi. Birkaç defa heyetle ve emniyet yetkilisiyle konuşurken sesini dinlettik" diye yanıtladı. Tam yayın sırasında teröristi bir emniyet yetkilisi telefonla arayıp Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile görüştürmek istediğini söyledi. Terörist ile baba Elvan'ın konuşması kanaldan canlı verildi. Ancak Sami Elvan'ın sözleri de teröristleri ikna edemedi. Sonrasında ise spikerin teröristlere, "Talepleriniz kabul edilmezse ne olacak? Net misiniz? Daha önce de 3 saat süre vermiştiniz" gibi azmettirircesine sorular yönelttiği görüldü.

ŞEHİDİN BABASI: SON KEZ KONUŞAMADIK
Cenazede taziyeleri kabul eden baba Muhammet Hakkı Kiraz, olayı televizyondan öğrendiğini belirterek, "Oğlum bunu hak etmemişti" dedi ve şöyle dedi: "Vallaha ben sakindim. Kaderde bu varsa boynumuz kıldan ince. Hamdolsun, gayrimeşru bir yolda değildi. Namusuyla, alnının akıyla, görevinin başında takdir- i ilahi oldu. Yüreğim yanıyor ama şükrediyorum." Baba Kiraz "Oğlunuzla görüşebildiniz mi" sorusunu ise, "Görüşemedim. Arayamadık, konuşturtmuyorlarmış" diye yanıtladı. Eyüp Camisi'ndeki cenaze namazına katılanlar Türk bayrağının yanı sıra Savcı Kiraz'ın vesikalık fotoğrafını ve umre ziyaretinde çektirdiği fotoğrafı taşıdı. Bazı avukatlar ile hakim ve savcılar camiye cüppeleriyle geldi. Savcı Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz, torunu Muhammed Kiraz'ı yanından hiç ayırmadı. Abdullah Gül ve Başbakan Davutoğlu, Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz'a taziyelerini bildirdi. Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze namazını, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Tabut taşındığı sırada vatandaşlar sık sık tekbir getirirken, bazı vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Silahlı Kuvvetleri birer çelenk gönderdi. Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Eyüp Mezarlığı'na götürüldü. Bu arada Başbakanlık yetkilileri, "terör örgütünün hedeflerine hizmet etme ve bu örgütün propagandasına yardımcı olma, terör örgütüne karşı net tavır koymayan televizyon ve gazetelere vatandaşın tepki göstermesini önlemek" amacıyla bazı basın kuruluşlarının cenaze törenini takip etmesine izin verilmediğini belirtti.

ŞEHİDİN OĞLUNU TESELLİ ETTİ
Şehit savcının oğlu Muhammed ve babası, Başbakan Davutoğlu ile TBMM Başkanı Çiçek'in arasında saf tuttu. Baba Hakkı Kiraz, torununun yanından hiç ayrılmadı. Davutoğlu da, Muhammed'i başını okşayarak teselli etmeye çalıştı.

TERZİLİK YAPARAK OKUDU
Aslen Siirtli olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın, okumak için lise yıllarında terzide çalıştığı ortaya çıktı. Kiraz ailesinin 15 yıllık komşusu Ferhat Taşkın da, "Çok değerli bir insan, saygıdeğer ve alçak gönüllü bir çocuktu" diye konuştu.

AİLESİ KAN DAVASINDAN KAÇMIŞ
Savcı Kiraz'ın ailesinin, 40 yıl önce kan davası yüzünden Siirt'teki köylerini terk ettiği ortaya çıktı. Saldırıyı, 15 yıl önce barıştıkları eski kanlıları da kınadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...