Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Şubat 2016 04:08

Şehit ateşi Kocaeli'ne düştü, terhisine 28 gün kalmıştı

Şırnak'ta İdil ilçesinde sınırın Suriye tarafına geçmek isteyen terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade er Arif Subaşoğlu'nun Kocaeli'deki babaevine acı haber ulaştı.

Şehit ateşi Kocaeli'ne düştü, terhisine 28 gün kalmıştı
şehit, cizre, kocaeli

Arif Subaşoğlu'nun (21) şehit olduğu haberi, Gölcük ilçesi İhsaniye Merkez Mahallesi 4382. Sokak'ta ikamet eden babası Mehmet Subaşoğlu ve annesi Serpil Subaşoğlu'na Kaymakam Adem Yazıcı, Garnizon ve Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş tarafından verildi. Ardından, şehidin babasının evine Türk bayrağı asıldı. Mehmet ve Serpil Subaşoğlu'nun 4 çocuğundan biri olan şehidin yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı. Baygınlık geçiren şehidin bazı yakınlarına, sağlık ekipleri müdahale etti. Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu akşam Şırnak Cizre 1. Hudut Taburu'nda 172. Zırhlı Tugay Komutanlığında görev yapan piyade er Arif Subaşoğlu'nun, bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olduğunu söyledi.

- Terhisine 28 gün kalmıştı

Üzüntülerinin büyük olduğunu ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:

"Milletimizin, ülkemizin başı sağolsun. Şehidimizin haberini, garnizon komutanı ve belediye başkanımızla birlikte ailemizle paylaştık. Metanetliler, dik duruyorlar. Bu ülke bizim. Bölücü hainlere elbette bu ülkeyi böldürmeyeceğiz. Şehidimiz hepimizin evladı. Şehidimiz, Şırnak'ta sabah askeri törenle, muhtemelen öğleye doğru Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'na gelecek. Orada şehidimizi karşılayacağız, buraya intikal ettireceğiz. Ailemizle görüştük, bugün ikindi namazına müteakip İhsaniye Merkez Yeni Camisi'nde kılınacak cenaze namazından sonra İhsaniye merkez mezarlığına defnedilecek."

Yazıcı, Şehit Subaşoğlu'nun bekar ve ailenin 4 çocuğundan en büyüğü olduğunu, terhisine 28 gün kala şehadet şerbetini içtiğini sözlerine ekledi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada piyade er Arif Subaşoğlu şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı. Suriye tarafına kaçtığı değerlendirilen teröristlere ait bir uzun namlulu silah, roketatar, el bombası ile dürbün ele geçirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...