Tgrt Haber
28 Mart 2016 16:26

Şehit düşen Yüzbaşı yaralı olduğunu saklamış!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in, 24 Mart'ta teröristlerle girdiği çatışmada yaralandığı, raporlu olmasına rağmen silah arkadaşlarını yalnız bırakmayıp askerlerinin başında operasyona katıldığı öğrenildi.

Şehit düşen Yüzbaşı yaralı olduğunu saklamış!
yüzbaşı halil özdemir, mardin, nusaybin, şehit,

Jandarma Yüzbaşı Özdemir, Nusaybin'de, bölücü terör örgütünün  faaliyetlerini sona erdirerek halkın güvenliği ve huzurunu sağlamak için  gerçekleştirilen operasyonlarda, bölük komutanı olarak birliğinin başında  kahramanca mücadele ederken dün şehadet mertebesine ulaştı.
Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonun tamamlanmasıyla Nusaybin'e  sevk edilen Yüzbaşı Özdemir, 24 Mart'ta, bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan  çatışmada ayağına gelen şarapnel parçasıyla yaralandı. Çatışmada Jandarma  Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır ve Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz şehit oldu.
Nusaybin’de 3 asker 1 polis şehit oldu
Tedavisinin ardından taburcu edilen Yüzbaşı Özdemir, kendisine verilen  istirahat raporunu kabul etmeyerek doktora, "Ne istirahati bu? Şimdi istirahat  zamanı mı? Biraz evvel kardeşlerimi şehit verdim, kollarımda şehadet mertebesine  yürüdüler. İstirahat bana haramdır, lütfen raporumu iptal edin." dedi.
 
 Doktorun "Bu halde sizi raporsuz gönderemem." sözleri üzerine  hastaneden ayrılan kahraman Yüzbaşı, durumunu soran komutanlarına "Çok iyiyim.  Küçük bir demir parçasıydı, hemen çıkardılar. Pansuman yaptılar. Sapasağlamım."  karşılığını verdi ve ertesi sabah pansumanlı ayağına bir numara büyük bot giyip  erkenden bölüğünün başına geçti.
 
 Yüzbaşı Halil Özdemir, komutanı olduğu bölüğünün onsuz operasyona  çıkmasına razı olmadı ve bölüğünün başında operasyonlara devam etti.
 
  Çektiği ızdırabı sakladı
 
 Kahraman Yüzbaşı, şehit olana kadar 3 gün boyunca çektiği acıyı  sakladı.
 
Silah arkadaşları, topallamasına rağmen birliğinin başından ayrılmayan  Yüzbaşı Özdemir'in yaşadıklarını "Arada bir gözlerini yaşlı görüyorduk, kendisine  sorduğumuzda 'Şehitlerimize üzülüyorum.' diyordu. Evet çok üzülüyordu ama bu tür  acıları içine gömen bir komutandı, ağlamazdı. Sur’da da çok üzüldü ama hiç  ağlamadı. Gözündeki o yaşlar şimdi anlıyoruz ki ayağındaki yarasından dolayı  çektiği acıdandı, yarasının acısındandı." diye anlattı.
 
Yüzbaşı Özdemir, 27 Mart'ta istirahatli olmasına rağmen bölüğünün  başında çıktığı operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan  çatışma sonucunda şehadet mertebesine ulaştı.
 
Silah arkadaşları, 1 yıl önce evlenen Yüzbaşı Özdemir için şunları  söyledi:
 
 "Evliliği, mutluluğu tadalı henüz bir yıl bile olmamıştı. Evlendiğinde  sevdiği ile beraber bir ömür boyu aynı yastığa baş koymaya yemin etmişti ama daha  önce başka bir yemini vardı. En kutsal olan yemin, namusu ve şerefi uğruna ettiği  yemin. O da gerektiğinde vatanı ve bayrağı uğrunda can vermekti, kanını seve seve  toprağa akıtmaktı, vatanına kastedenlere aman vermemekti, ne olursa olsun silah  arkadaşlarının kanını yerde koymamaktı, koymadı da.
 
 O, gerektiğinde en sevdiklerini bile geride bırakarak vatanını  savunmak ve görevini hakkıyla yerine getirmek gerektiği terbiyesiyle yetişmişti.  İşte tam da bugün bunun hakkını vermek zamanıydı. Her asker gibi sadece ettiği  yemine sadık kaldı ve en yüce rütbe olan şehitlik rütbesine yükseldi. Yüce  gönüllü, mangal yürekli ama bir o kadar da güleç yüzlü kahraman... Ayağına  saplanan şarapneli hiçe saydı, istirahatine aldırmadı, ayağındaki acıyı  gözyaşlarıyla giderdi ve en önde şehadet mertebesine koştu."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...