Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Eylül 2017 17:32

Şehit polis için tören yapıldı

Gaziosmanpaşa'da, uygulama yaparken "dur" ihtarına uymayan araçtan açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Anıl Kaan Aybek için tören düzenlendi.

Şehit polis için tören yapıldı
şehit,,polis,

Gaziosmanpaşa'da, "dur" ihtarına uymayan araçtan açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Anıl Kaan Aybek için İl Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi önünde tören düzenlendi.

Törene, şehit polisin yakınları ile TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile mesai arkadaşları katıldı.

Şehit polisin Türk bayrağına sarılı naaşının tören alanına getirilmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, olayın hemen ardından yapılan çalışmayla 2'si yaralı 3 kişinin yakalandığını söyledi.

Polis memuru Anıl Kaan Aybek'in, İstanbul'da yaşayan tüm vatandaşların, huzur içinde evlerinde istirahat etmeleri ve güvende olmaları amacıyla görev başında olan binlerce polisten biri olduğunu belirten Çalışkan, "O da her polis gibi vatandaşlarımızın can güvenliği için zalimlerle yüz yüze gelmeyi ve onları adalet önüne çıkarmayı vazife edinen bir kahramandı" diye konuştu.

Çalışkan, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ile milletin huzur ve güvenliği için çalışırken hayatını kaybeden tüm şehitlere yüce Allah'tan rahmet dileyerek, kendilerini minnet ve şükranla andığını sözlerine ekledi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın dua okumasının ardından şehit polisin naaşı tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına götürüldü.

Şehit polis memuru Aybek'in cenazesi, Gaziosmanpaşa Küçükköy Merkez Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliğinde toprağa verilecek.

Gaziosmanpaşa'da gece saatlerinde Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi Cebeci Caddesi 1190. Sokak'ta devriye gezen güvenlik güçleri, şüphe üzerine bir aracı durdurmak istemiş, ihtara uymayan şüphelilerin bulunduğu araçtan silahla ateş açılması sonucu yaralanan polis memuru Anıl Kaan Aybek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...