Tgrt Haber
31 May 2016 17:36

Şehit polis Yakup Kurt son yolculuğuna uğurlandı

Van'da terör örgütü PKK mensuplarının el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan polis memuru Yakup Kurt'un cenazesi, memleketi Samsun'da toprağa verildi.

Şehit polis Yakup Kurt son yolculuğuna uğurlandı
yakup kurt,

Van'da terör örgütü PKK mensuplarının el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan 22 yıllık polis memuru Yakup Kurt'un cenazesi, memleketi Samsun'un Havza ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Kurt'un cenazesi, gasilhaneden alınarak polislerin omuzlarında Kevser Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene Kurt'un ailesi ve yakınları ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit eşi Pembe Kurt, cenaze namazı esnasında ellerinden sımsıkı tuttuğu çocukları Beyza (13) ve Muhammet Furkan'ı (10) kesinlikle ağlamamaları konusunda uyardı. 3 yaşındaki Elif Liva ise hiçbir şeyden habersiz Vali Şahin'in verdiği oyuncakla oynadı. Karaaslan, bir süre Elif Liva'yı kucağına alarak sevdi. Bakan Kılıç da şehit oğlu Muhammet Furkan'ın yanından hiç ayrılmadı.

Şehidin cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazın ardından helallik alınmak üzere baba ocağının bulunduğu Demiryurt Mahallesi'ne götürüldü.

Helallik alındıktan sonra Türk bayrağına sarılı şehit Kurt'un cenazesini, Van'da görev yaptığı mesai arkadaşları bir süre omuzlarında taşıdı. Şehidin naaşı, daha sonra tekbirler eşliğinde aynı mahalledeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...