Tgrt Haber
11 Şubat 2016 00:01

Şehitlerin katili PYD kampından çıktı

Suriye’de PYD'ye ait kamplarda eğitim görüp Türkiye'ye geçen PKK'lılar önceki gün 2 askeri şehit etti. Bu olay PYD ile PKK arasındaki organik bağı da belgeledi.

Şehitlerin katili PYD kampından çıktı
terörist, pyd, asker, şehit,

Akşam'ın haberine göre: ABD'nin 'terör örgütü olarak görmüyoruz' dediği  PYD'nin Suriye'deki terörist kampları daha önce gündeme gelmişti. PYD’nin Esad ve Rusya destekli Suriye’deki PKK kamplarında eğitim gören teröristler yasa dışı yollarla Türkiye’ye sızıyor.

ÇATIŞMAYA GİRDİLER

ABD’nin desteklediği PYD’nin eğittiği PKK’lı teröristler Türkiye’ye sızmaya çalışırken önceki gün 2 askeri şehit etti.Önceki akşam Şırnak’ın İdil İlçesi kırsalında yaklaşık 10 kişilik bir grup, PKK'lı Suriye’den Türkiye’ye sızmaya çalıştı. Çatışmada ilk açılan ateşle 1 yüzbaşı, 2 uzman çavuş ve 1 er olmak üzere 4 asker yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan er Arif Subaşoğlu doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Cizre’de ise yine bir grup PKK’lı terörist Suriye’den Türkiye’ye sızmaya çalıştı. Çatışmada yaralanan askerlerden er Vedat Dolançay şehit düştü.

Kobani’ye eğitime giderken yakalandılar

PYD’nin eğitti teröristlerin Türkiye’ye sızmasına karşı önlemler sıklaştırıldı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Siirt'ten gelen ve terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'de eğitim almak üzere Kobani'ye geçmeye çalışan 3 teröristi yakaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...