Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 May 2016 13:07

Şemdinli'de büyük operasyon

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Ortaklar Köyü’ndeki Ortaklar Karakolu’na bağlı Hapuşt Tepe Üs bölgesinde 2 askerin teröristlerce şehit edilmesinden sonra bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Şemdinli'de büyük operasyon
şemdinli, operasyon,

Kobra helikopterler belirlenen hedefleri vururken, Skorsky helikopterlerle çeşitli noktalara özel birlikler indirildi.Bir grup PKK’lı teröristin dün akşam saatlerinde Şemdinli İlçesi Ortaklar Karakolu Hapuşt Tepe üs bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırmasından sonra çıkan çatışmada Piyade Onbaşı Muttalip Soylu ve Piyade Er Ayhan Erdoğan şehit oldu. Teröristlerin dağlık alana kaçması üzerine de bölgeye hava destekli operasyon yapıldı. Dün akşam saatlerinde başlayan operasyon bugün de sürdü. Dün akşam saatlerinde Şemdinli ilçesi üzerinden geçen savaş uçaklarının Kuzey Irak’ta PKK kamplarını bulunduğu Basyan, Hakurk, Kanireş ve Gare bölgelerine doğru yöneldiği görülürken, Şemdinli’nin Derecik, Umurlu, Aktütün, Yeşilova, Alan ve Tekeli Karakolları ve üs bölgelerinde ise sabah saatlerinden itibaren yoğun hareketlilik yaşandı. Belirlenen PKK hedefleri top atışları ve kobra hekipterlerle vurulurken, sikorsky helikopterler ise Şemdinli çevresindeki bazı tepelere özel birlikler indirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...