Tgrt Haber
29 Ocak 2023 22:33 - Güncelleme : 29 Ocak 2023 22:40

TBMM Başkanı Şentop'tan Kur'an yakılan üç ülkeye sert tepki: İnsan müsveddelerini lanetliyorum

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Kur'an-ı Kerim'e çirkin saldırıların gerçekleştiği İsveç, Danimarka ve Hollanda'ya seslenerek "Batılı ülkeler bu tehlikeli oyuna derhal son vermelidir" dedi. 

TBMM Başkanı Şentop'tan Kur'an yakılan üç ülkeye sert tepki: İnsan müsveddelerini lanetliyorum
Mustafa Şentop,Kur

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliğinin (İSİPAB) "İslam Dünyası ve Modernleşme ile Kalkınmanın Sınamaları" başlığıyla Cezayir'de gerçekleştirilen 17. Konferansı'nda 16. dönem başkanı olarak konuşma yaptı.

Konuşmasında Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen skandal saldırılara değinen Şentop, "Bu aşağılık kişilerin aşağılık eylemleri ve söz konusu ülke makamlarının tutumları İslam düşmanlığının, ırkçı ve aşırıcı akımların Avrupa'da ulaştığı kaygı verici seviyenin göstergesidir. Bu insan müsveddelerini bir kez daha lanetliyorum" diye konuştu. Saldırıların gerçekleştiği İsveç, Hollanda ve Danimarka'ya seslenen Şentop, "Putlaştırdıkları özgürlük, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü kisvesi altında her fırsatta Müslümanları hedef alan, hedef alınmasına göz yuman Batılı ülkeleri ilkesizlikten vazgeçmeye, geçmişlerinden ders çıkarmaya çağırıyorum" dedi.

'YANGININ HERKESİ YAKACAĞINI GÖRMELİLER'

Şentop, Batı'nın çifte standart yaklaşımına sahip olduğunu savunarak "Batılı ülkeler bu tehlikeli oyuna derhal son vermelidir. İnsanların kutsallarının tahkir edilmesine dur demelidir. Toplumların fay hatlarıyla oynanmasına müsaade etmemelidir. Çıkacak yangının herkesi yakacağını artık görmeliler" diye konuştu.

Şentop, İslam dünyasını temsil eden örgütlerin genel olarak etkisiz olduğunu belirterek, "İç çekişmelerle boğuşmaktalar ve İslam dünyasının gür sesi olmaktan çok uzak durumdalar. Bugün İslam dünyasının, sahip olduğu tüm maddi ve manevi potansiyele rağmen hak ettiği yerde olduğunu söylemek maalesef mümkün değildir" diye konuştu.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...