Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2016 11:48

Şırnak'ta bir günde 80 patlayıcı imha edildi

Şırnak'ta PKK'lı teröristlere yönelik devam eden operasyonda, son 24 saatte 80 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak'ta bir günde 80 patlayıcı imha edildi
şırnak, patlayıcı,

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.İsmetpaşa, Gazipaşa ve Bahçelievler mahallelerinde çembere alınan teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürerken, teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcılar, uzman ekipler tarafından tek tek imha ediliyor.

- Kazdıkça patlayıcı çıkıyor

Bugüne kadar 420 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda PKK'lı teröristler tarafından cadde, sokak, kamu binası, cami ve okulların yanı sıra evlere tuzaklanan her biri 10 ile 500 kilogram ağırlığında değişen yaklaşık 40 ton ağırlığındaki bin 323 el yapımı patlayıcı, kontrollü şekilde infilak ettirildi.

Güvenlik güçlerinin yaptığı kontrollü patlatmalar sonrası ilerleyişini sürdürdüğü kentte, son 24 saat içinde 80 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Güvenlik kaynakları, operasyonun kararlılıkla sürdüğünün altını çizerek, teröristlerin hedef gözetmeksizin tuzakladığı el yapımı patlayıcıların operasyonun ilerleyişini yavaşlattığını bildirdi.

Özellikle güvenlik güçlerinin geçiş güzergahına yerleştirilen parça tesirli patlayıcıların imhasının uzun süre aldığına dikkati çeken uzmanlar, teröristlerin patlayıcıları karmaşık kablo düzenekleriyle tuzakladığını, bu nedenle uzman ekiplerin her bir patlayıcı üzerinde titizlikle çalıştığını kaydetti.

- Patlayıcılar büyük tahribata neden oluyor

Bomba imha uzmanları, teröristlerin karışık düzeneklerle tuzakladığı patlayıcıların etkisini artırmak için metal parçalar, çivi, bilye, tüp, yangın tüpü, çelik tencere gibi malzemeler kullandığını belirterek, patlayıcıların imhasının büyük tahribata neden olduğunu vurguladı.

Özellikle evlerin girişlerine tuzaklanan bombaların kapalı mekanda oluşan yüksek basınç nedeniyle daha fazla tahribata yol açtığına işaret eden uzmanlar, kent merkezinde halen tonlarca ağırlıkta patlayıcı bulunduğunu dile getirdi.

Huzur ve güvenin sağlanmasına yönelik başlatılan operasyonda bugüne kadar tamamı el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 210 barikat kaldırıldı, 39 çukur kapatıldı, toplam 3 bin 792 evde arama yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...