Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Şubat 2018 12:28

'Sivil kahramanlar'ın yakınlarına ikinci istihdam müjdesi

Meclis'e sunulan yasal düzenlemeyle devletin bekası, bütünlüğü için üstün kahramanlık gösteren ve bu esnada yaşamını yitiren sivil vatandaşların yakınlarına kamuda iki istihdam hakkı verilmesinin önü açıldı.

'Sivil kahramanlar'ın yakınlarına ikinci istihdam müjdesi
15 yaşındaki Eren Bülbül,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,HATICE BELGIN,kamuda iki istihdam hakkı,sivil terör mağdurları,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanarak Meclis'e sunulan yasal düzenlemeyle devletin bekası, bütünlüğü için üstün kahramanlık gösteren ve bu esnada yaşamını yitiren sivil vatandaşların yakınlarına kamuda iki istihdam hakkı verilmesinin önü açıldı.

Meclis'e geçen hafta sunulan Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda sivil terör mağdurlarının haklarında önemli bir iyileştirme sağlayan düzenlemeye de yer verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, şehit yakınları ve gazilerin haklarında mevzuattan kaynaklı bazı farklı uygulamaların ortadan kaldırılması, bu konuda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini amaçlayan çalışmalardan bir yenisi olan düzenlemede, Türkiye'nin bekası, bütünlüğü için üstün kahramanlık gösteren ve bu esnada yaşamını yitiren sivil vatandaşların yakınlarına da diğer şehit yakınlarına olduğu gibi kamuda iki istihdam hakkı verilmesi kararlaştırıldı.

"Eren Bülbül" ve "Hatice Belgin" örneği

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, yeni düzenleme yasalaştığında, bu haktan sadece 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında şehit olan sivil terör mağdurlarının yakınları yararlanabilecek. Kanunun ek 1'inci maddesi içerisinde yer alan, "Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olanlardan hayatını kaybedenler"in hak sahibi yakınlarına ikinci istihdam hakkı verilecek.

Mevcut düzenleme, bu durumdaki sivil terör mağduru yakınlarına kamuda bir kişilik istihdam hakkı tanıyor.

Bu kapsamda, Trabzon'un Maçka ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının yerini gösterirken teröristler tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül, Bingöl'de 2011'de canlı bombanın üzerine atlayarak büyük bir faciayı önleyen ve bu esnada yaşamını yitiren 4 çocuk annesi Hatice Belgin gibi çok sayıda sivil kahramanın yakınları bu haktan faydalanabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...