Tgrt Haber
13 Mart 2018 19:59

Skandal sözler: Adliye ve Meclis'i tehdit etti!

Uber’in yasaklanması için açılan dava Çağlayan Adliyesi’nde devam etti. Ancak İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun adliye ve Meclis’i tehdit etmesi tepki çekti. Aksu, “Avrupa’daki taksicilerin sağı solu yakıp yıktığı gibi eylem yapmak istemiyoruz. Eğer Meclis bu konuda çalışmazsa, adalet farklı bir karar verirse, taksici esnafının sabrı taşar” dedi.

Skandal sözler: Adliye ve Meclis'i tehdit etti!
uber,

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası üyesi bir grup taksici, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde Türkiye’de kullanımı son günlerde artan Uber taşıma uygulamasına tepki gösterdi. Ticari taksi rengini andıran sarı şapkalar takan taksiciler; Türk bayrağı ile “hırsız uber” ve “küresel hırsıza hayır” yazılı dövizler taşıdı.

TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

Mahkemenin duruşmayı ertelemesinin ardından adliye önünde açıklama yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, hakkını arayan taksici esnafını zor durumda bırakan tehditlerde bulundu. Meclis'i ve mahkemeleri hedef alan Aksu'nun şu sözleri tepki çekti: “İstanbul Taksicileri olarak emeğimizi ve ekmeğimizi kesinlikle kimseye yedirtmeyiz. Hakim 15 gün içerisinde bilirkişi raporunu istedi. 15 gün içerisinde bilirkişi raporu gelir gelmez hakim tedbir kararını verip açıklayacak. Korsan değiliz hırsız değiliz. Ekmeğimizin peşindeyiz. Avrupa ülkelerinde taksicilerin eylem yaptığı sağı solu yakıp yıktığı gibi eylem yapmak istemiyoruz. Eğer meclisimiz bu konuda çalışmazsa, adalet farklı bir karar verirse taksi esnafının sabrı taşa."

ORSAN TAŞIMACILIK YAPIYOR

Mahkeme başlamadan önceki açıklamasında ise Aksu, Türkiye’de mevcut hukuk düzeninin ardından dolanmak suretiyle faaliyette bulunan Uber'e karşı hukuki bir mücadele içinde olduklarını söyledi. Türkiye’de taksi taşımacılığının, yasal olarak taksi plakası alan, vergi ödeyen, meslek odalarına üye olan, taksi esnafı tarafından yürütüldüğünü belirten Aksu, “İstanbul’da taksi taşımacılığını taksiden başka kimse yapamaz. Taksi esnafının yıllardır korsan taşımacılığa karşı verdiği mücadele herkesin malumudur. Uber’in faaliyetleri, korsan taşımacılığın bir diğer görünüşüdür” dedi.

Uber davası ertelendi

Birleşik Taksi Şoförleri Derneği’nin internet üzerinden hizmet veren Uber’e erişimin engellenmesine ilişkin açtığı davaya Çağlayan Adliyesi’nde devam edildi. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen duruşma taksici odaları yöneticileri ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan Birleşik Taksi Şoförleri Derneği avukatları, “Karayolları Taşıma Yönetmeliği'nin” değiştiğini belirterek, Uber’le ilgili tedbir alınmasını istedi. Avukatlar, Uber’e erişimin engellenmesi talebinde bulundu. Mahkeme, bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...