Tgrt Haber
22 Kasım 2017 16:42

Soçi'de üçlü Suriye zirvesi başladı

Rusya'nın Soçi şehrinde, Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Suriye zirvesinde bir araya geldi. Görüşme öncesi açıklamalarda konuşan Putin, Türkiye ve İran'a DEAŞ terörüne karşı tutumlarından dolayı teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise açıklamasında görüşmede kritik kararlar alınacağına vurgu yaparken, yıllardır süren trajedinin sona ermesini umduğunu ifade etti.

Soçi'de üçlü Suriye zirvesi başladı
soçi,rusya,,putin,,erdoğan,,türkiye,,iran,,ruhani,

Rusya'nın Soçi şehrinde gerçekleştirilen Suriye zirvesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bir araya geldi. Sanataryum Rus'ta görüşen liderler Suriye'de siyasi çözümün sağlanması ve şiddetin azaltılması için atılacak adımları değerlendirecek. Görüşmede ayrıca terör örgütleriyle mücadele ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması gibi başlıklar ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Ruhani daha sonra akşam yemeğinde bir araya gelecek.

PUTİN'DEN TÜRKİYE VE İRAN'A TEŞEKKÜR

Basına kapalı toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Putin, siyasi uzlaşı için yeni bir aşamaya gelindiğini ifade etti. Türkiye ve İran'a terör örgütü DEAŞ'la mücadelede gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Putin, "Türkiye ve İran sayesinde DEAŞ, Suriye'yi ele geçiremedi." dedi. Putin ayrıca, burada alınacak kararların Cenevre görüşmelerine taşınacağını ifade ederek Suriye'de BM kararına uygun bir etnik uzlaşı sağlanması gerektiğini bildirdi.

"KRİTİK KARARLAR ALACAĞIZ"

Tüm konuların üçlü formatta ele alınacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zirve yıllardır süren trajedinin bitmesi için önemli." değerlendirmesinde bulundu. Kalıcı siyasi çözüm için tüm çevrelerin katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bugün kritik kararlar alınacağını belirtti.

"TÜM TERÖR HÜCRELERİ ORTADAN KALDIRILMALI"

İran Cumhurbaşkanı Ruhani ise Suriye'deki tüm terör hücrelerinin ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, "Barış süreci konusunda iş birliğinden memnunum." dedi.

"SOÇİ'DE ÖNEMLİ BİR KARAR AÇIKLANACAK"

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, zirveye ilişkin yaptığı açıklamada, "Soçi'de önemli bir karar açıklanacak." ifadesini kullandı. Putin'in davetlisi olarak özel uçak TUR ile saat 13.15'te Rusya'nın Soçi kentine gelen Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak eşlik ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...