Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Temmuz 2018 10:04

Soma Davası karar duruşması başlamadan ertelendi

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma maden kazasının karar davası, mahkeme heyetinin yoklama almasının ardından 11 Temmuz Çarşamba Gününe ertelendi.

Soma Davası karar duruşması başlamadan ertelendi
soma davası

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde bugün karar duruşması yapılacağı açıklanan Soma maden kazası ceza davasında karar 11 Temmuz Çarşamba saat 09.00'a bırakıldı. Dava başladığından bu yana en kalabalık duruşma olan karar duruşmasında yoklama alınmasının ardından mahkeme başkanı hakim Salih Pehlivanoğlu mahkeme heyetindeki hakimlerden Tuğşad Buğra Kıyak'ın ani rahatsızlığı nedeniyle oylamaya katılamayacak olmasından dolayı duruşmayı 11 Temmuz Çarşamba Günü 09.00'a erteledi. Hakim Pehlivanoğlu durumun insani bir durum olduğunu ve gelebilecek her türlü eleştiriye de açık olduklarını belirtirken erteleme kararı salondaki ailelerin büyük tepkisine neden oldu. 

SOMA DAVASINDA KARAR 11 TEMMUZ ÇARŞAMBA GÜNÜNE ERTELENDİ
301 işçinin hayatını kaybettiği Soma maden kazasının karar davası, mahkeme heyetinin yoklama almasının ardından 11 Temmuz Çarşamba Gününe ertelendi. Bugün açıklanması beklenen karar davası öncesinde Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi önünde yoğun güvenlik önlemleri alınırken maden şehidi aileleri ve STK’lar karar duruşması öncesi mahkeme salonuna yürüyüş yaparak geldi. 
13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesi Eynez Maden Ocağı'nda 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının 13 Nisan 2015’te Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan çoğu 2 haftalık blok oturumlar halinde olmak üzere 22 duruşmayı geride bırakan Soma maden kazası ceza davasında mahkeme heyeti kararını 11 Temmuz çarşamba gününe erteledi.

Aileler ve STK’lar salona yürüyüş yaparak geldi 
Karar duruşması öncesinde mahkeme salonu önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken duruşma öncesi aileler ve STK’lar salona yürüyüş yaparak geldi. Güvenlik noktalarından tek tek aranarak içeri giren ailelerin karar duruşmasına ilgisi oldukça yoğun oldu. Davayı CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, HDP İstanbul Milletvekilleri Ahmet Şık, Oya Ersoy, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay da takip ediyor. 

İstenen cezalar 
Davada aralarında Soma Kömürleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, Maden Mühendisi İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, İşletme Müdürü Akın Çelik, Maden Mühendisi Ertan Ersoy’un olduğu 5’i tutuklu 46’sı tutuksuz toplam 51 sanık yargılanıyor. Savcı son mütalaasında 5’i tutuklu sanık için ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçlamasıyla 301 kez 20-25 yıl ve 162 kez de 2 ile 6 yıl arası hapis cezası, 6 sanık için ‘taksirle ölüme sebep vermek’ suçlamasıyla olmak üzere toplam 11 sanığın cezalandırılmasını diğer 40 sanığın ise beraat etmesini talep etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...