Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Nisan 2015 20:02

Soma davasına yarın devam edilecek

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Soma'daki maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın görülmesine yarın devam edilecek.

Soma davasına yarın devam edilecek
soma, dava,

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda 8 tutuklu, 37 tutuksuz sanık hakkında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, 13 Nisan Pazartesi günü yapılan duruşmada, verilen 1 günlük aranın ardından yarın üçüncü celse açılacak.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu olarak düzenlenen Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi'nde görülen duruşmanın üçüncü celsesinde, mahkeme heyetinin bir önceki celsede oy birliğiyle aldığı ara karar gereği, daha önce SEGBİS aracılığıyla sorgulamaları yapılması kararlaştırılan tutuklu 8 sanığın da duruşma salonunda hazır edilmesi bekleniyor.

Soma'daki 301 işçinin ölümü, 162 işçinin de yaralanmasıyla sonuçlanan maden faciasına ilişkin açılan dava, 13 Nisan Pazartesi günü ilk duruşmayla başlamıştı.

Faciada ölen madencilerin yakınlarının, tutuklu sanıkların bulundukları cezaevinden SEGBİS aracılığıyla ifadelerinin alınacak olmasına, sanık avukatlarını da hedef alır şekilde tepki göstermeleri üzerine mahkeme heyeti, oturuma ara vermek zorunda kalmıştı.

Salonda kısmi sükunetin sağlanmasının ardından, "can güvenlikleri olmadığı" gerekçesiyle sanık avukatları dönmeden açılan ikinci celsede, müşteki avukatlarının "tutuklu sanıkların da duruşma salonuna getirilmesi ve kamu görevlileri hakkındaki soruşturma yapılmasına ilişkin istenen iznin akıbetinin sorulmasına" ilişkin taleplerini alan mahkeme heyeti, her iki talebi de oy birliği ile kabul etmiş, ayrıca tutuksuz sanıkların duruşmada hazır bulunmalarına ilişkin tebliğde bulunulmasına karar vererek, duruşmaya 15 Nisan Çarşamba günü saat 09.00'a kadar ara vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...