Tgrt Haber
22 Ekim 2018 10:20

Son dakika... Bodrum'da facia! Korkunç görüntüler

Muğla'nın Bodrum ilçesi Gümbet sahili açıklarında batan fiber tekneden kurtarılan 20 düzensiz göçmenden 2'si hastanede hayatını kaybetti.

Son dakika... Bodrum'da facia! Korkunç görüntüler
göçmen,ölüm

Gümbet sahili civarında denizden yükselen "imdat" seslerini duyan  vatandaşların ihbarıyla olay yerine Sahil Güvenlik ve polis ekipleri sevk edildi.

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu düzensiz göçmen taşıdığı  belirtilen yaklaşık 6 metrelik "Ela" isimli tekne tamamen sulara gömüldü. Hızla  olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri deniz yüzeyinde yardım bekleyenleri  botlara alarak, karada hazır ambulanslara aktardı.

Civardaki vatandaşlar da düzensiz göçmenlerin kurtarılmasına yardım  etti.

Polis kucağında çocukla 100 metre koştu  

Kurtarma çalışmaları sırasında karaya çıkarılan ve nefes alamadığı  gözlenen 7 yaşlarındaki kız çocuğunu kucaklayan trafik polisi, var gücüyle  koşarak yaklaşık 100 metre ileride bekleyen 112 Acil Servis ambulansına  yetiştirdi. Polis memuru, sağlık ekiplerince çocuğa uygulanan kalp masajını  gözyaşlarıyla izledi. Çocuk ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Bodrum'daki hastanelere kaldırılan 20 kişiden 2'sinin hayatını  kaybettiği bildirildi.

Son dakika... Bodrum'da facia! Korkunç görüntüler

Sahil Güvenlik Komutanlığından açıklama

Ekiplerin arama tarama çalışmaları devam ederken Sahil Güvenlik  Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"22 Ekim 2018 tarihinde saat 05.47'de, Muğla ili Bodrum ilçesi Gümbet  önlerinde içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir teknenin sahile yaklaşık  50 metre mesafede battığı ihbarı alınmıştır. İhbarın alınmasını müteakip  görevlendirilen 3 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi tarafından  icra edilen arama kurtarma faaliyeti neticesinde 17 düzensiz göçmen denizden sağ  olarak kurtarılmış ve 3 düzensiz göçmenin ise kendi imkanları ile sahile çıktığı  tespit edilmiştir. Kazazede toplam 20 düzensiz göçmenden hayati tehlikesi olan 2  düzensiz göçmenin kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybettiği öğrenilmiştir.  Denizde kayıp düzensiz göçmen olabileceği ihtimali kapsamında arama kurtarma  faaliyetlerine devam edilmektedir."

Son dakika... Bodrum'da facia! Korkunç görüntüler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...