Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Şubat 2018 16:40

Doğu Guta oylamasıyla ilgili Rusya'dan açıklama

İç savaş ülkesi Suriye'de Şam rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının günlerdir yoğun şekilde bombardımana tuttuğu Doğu Guta için saatler sonra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) kritik bir oylama yapılacak. Rusya Dışişleri Bakanı, ''Lehte oy kullanacağız'' açıklaması yaptı.

Doğu Guta oylamasıyla ilgili Rusya'dan açıklama
rusya

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yapılacak Suriye'de bir ay insani ateşkes ilan edilmesine yönelik tasarı için Rusya'nın lehte oy kullanacağını açıkladı.

Elysee Sarayı'ndan kaynaklar, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e konuyla ilgili bir mektup yolladıklarını belirtti. İki liderin tasarının durumuna göre akşam saatlerinde Putin'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirebilecekleri ifade edildi.

Tasarıda, Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle rejimin kuşatması altında bulunan Doğu Guta'daki 700 kişinin tıbbi tahliyesi için bir ay insani ateşkes talep ediliyor.


İsveç ve Kuveyt tarafından hazırlanan ve konseye getirilen Suriye'de bir ay "insani ateşkes" talep eden karar tasarısı, bugün TSİ ile 19.00'da oylamaya sunulacak.

BMGK'de bir tasarının kabul edilmesi için 15 üyeden en az 9'unun lehte oy vermesi ve daimi üyeler ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa'dan herhangi birinin veto yetkisini kullanmaması gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...