Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Mart 2015 03:51

1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde, ABD’de sayılı olarak basılan sertifikalı 1 milyon dolarlık banknot ile yakalanan 2 kişi gözaltına alındı.

1 milyon dolarlık banknot ele geçirildi
Saruhanlı, dolar, Gölmarmara

Saruhanlı’da bir ihbarı değerlendiren İlçe Jandarma Komutanlığı, Gölmarmara istikametine giden bir otomobili Kumçay Köprüsü yakınlarında durdurdu.

Araçta bulunan E.K.) ile F.G’nin üzerinde gerçek olduğu belirlenen sertifikalı 1 milyon dolarlık banknot bulundu. ABD’de sayılı olarak basılan ve koleksiyoncuların yanı sıra büyük kuruluşların bankalar arası alışverişte kullandığı 1 milyon dolarlık banknota el koyan jandarma ekipleri, “yabancı para kaçakçılığı, sahtecilik ve dolandırıcılık” yaptıkları iddiasıyla 2 kişiyi gözaltına aldı.

Banknotu nereden aldıklarını ve nereye götürdüklerini açıklamayan şüphelilerin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Ele geçirilen banknotun ise Merkez Bankası'na teslim edilmek üzere savcılığa gönderileceği belirtildi.

Sınırlı sayıda basıldı

Saruhanlı’da ele geçirilen ve sınırlı sayıda basıldığı bildirilen sertifikalı 1 milyon dolarlık banknot, 1988 yılında ABD tarafından prestij amacıyla bastırıldı.

Uluslararası Milyonerler Birliği tarafından ticari başarının ve "Amerikan rüyasının" sembolü olarak üretilen 1 milyon dolarlık banknotlar, gerçek para yerine geçmemesine rağmen yine de büyük değer taşıyor ve koleksiyoncular arasında on binlerce dolara el değiştiriyor. ABD'de ilk 1 milyon dolarlık banknot, 1988'de birçok hükümet için para basan Amerikan Banknot Şirketi tarafından çıkarıldı. Her yönüyle gerçek paraya benzeyen banknotun taklit edilememesi için o dönemde gerçek paralarda bile bulunmayan özel güvenlik önlemleri alındı ve her banknot için ayrı sertifika basıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...