Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Mart 2015 17:23

Bakanlık'tan 60 bin gence çağrı

Bakanlık tarafından düzenlenecek 22 kampta 60 bin gence ulaşılarak, planlı zaman kullanımı becerisinin kazandırılması hedefleniyor.

Bakanlık'tan 60 bin gence çağrı
bakanlık, gençler,

Gençlik ve Spor Bakanlığı,  bu yıl haziran ve eylül aylarında 13'ü doğa, 9'u deniz olmak üzere 22 kamp düzenleyecek. Düzenlenecek kamplarla 60 bin gence ulaşılarak, planlı zaman kullanımı becerisinin kazandırılması hedefleniyor. Gençlerin keyifli vakit geçirmeleri, sosyal yaşamı öğrenmeleri, zorluklarla mücadele edebilmeleri, eğlenceli yollarla birçok konu başlığında öğrenme becerisini kazanmaları büyük önem taşıyor. Gerçekleştirilecek kamplar bütün bu özelliklerin gençlerde var olması adına önemli rol oynayacak.

16 farklı şehirde düzenlenecek kamplarda, gençlerin zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmeleri, tarihi, kültürel ve milli değerlerini yakından görmeleri amaçlanıyor. Kamplarda rafting, kano, yüksek ip aktiviteleri, yapay tırmanış, dağ bisikleti, doğa yürüyüşü, okçuluk, paintball, mini golf, binicilik, sokak oyunları, futbol, voleybol, basketbol, tenis, badminton, masa tenisi gibi sportif faaliyetler yürütülürken, satranç, mangala gibi zeka geliştirici oyunlar da oynanacak. Kişisel becerileri geliştirmek için el sanatları müzik ve tiyatro gibi faaliyetlerin yapılacağı kamplarda, gençlerin kendilerini ifade edebilme yetilerini kazandıracak etkinlikler de yer alacak.

Kamplar

Yıl içerisinde illere göre düzenlenmesi planlanan kamp yerleri ve illeri şöyle:

Doğa kampları: Antalya (Duacı Gençlik Kampı), Bolu (Aladağ Gençlik Kampı), Karabük (Ovacık Gençlik Kampı), Kastamonu (Yolkonak Gençlik Kampı, Kadıdağı Gençlik Kampı), Kırşehir (Hirfanlı Gençlik Kampı), Manisa (Şehzadeler Gençlik Kampı), Osmaniye (Aslantaş Gençlik Kampı), Samsun (Nebiyan Gençlik Kampı), Trabzon (Düzköy Gençlik Kampı), Van (Gevaş Gençlik Kampı), Burdur (Salda Çadır Kampı), Isparta (Davraz Gençlik Kampı)
Deniz kampları: Aydın (Davutlar Gençlik Kampı), Hatay (Uluçınar Gençlik Kampı), Samsun (19 Mayıs Gençlik Kampı)

Ayrıca Mersin Silifke ve Çanakkale Gökçeada’da üçer deniz kampı gerçekleştirilecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...