Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Mart 2015 11:09

Borçlarını ödeyemeyince böbreklerini satışa çıkardılar

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bankalara olan borcunu ödeyemeyen temizlik işçisi, eşiyle birlikte böbreğini satılığa çıkardı.

Borçlarını ödeyemeyince böbreklerini satışa çıkardılar
borç ödeyemeyen aile, böreklerini satan karı koca, Kredi kartı borcu, osmaniye

Çektiği kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemeyen temizlik işçisi Alparslan Sarı (39) çareyi eşi Cennet Sarı ile birlikte böbreğini 100 bin TL’ye satılığa çıkarmakta buldu.
Kadirli Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Sarı'nın, 5 yıl önce almaya başladığı kredi borcu, faiziyle birlikte 40 bin lirayı buldu. Aldığı asgari ücrete banka el koydu. Biri üniversite öğrencisi, iki çocuk babası olan Alparslan Sarı, eş, dost, arkadaş, her bir yolu denese de borçlarını bir türlü kapatamadı. Sarı, son çare olarak böbreğini ihtiyacı olan birine 100 bin liraya satmaya karar verdi.
"EVDE HUZUR KALMADI" 
“Böyle bir karar almazdım. Ancak artık çaresiz kaldım" dişen Alparslan Sarı şöyle devam etti: " İki çocuğum var, geçinemiyorum. Banka borçlarımı da ödemem mümkün değil. Eve her gün 'borcunu öde' diye kağıt geliyor. Artık evimin huzuru da kalmadı. Kime el attıysam yarı yolda bıraktılar. Kefil olduğum arkadaşlarım da ortalıkta yok. Aslında ilk önce eşim 'böbreğimi satayım' dedi. Bende 'sen dur ben satayım' dedim. O da kabul etmeyince ikimiz birden böbreğimizi satmaya karar verdik.” dedi.
Bel fıtığı hastası olduğu için bir iş yapamadığını belirten Cennet Sarı ise “Kocamın borçlandığından haberim yoktu. Haberim olsa borçlandırmazdım zaten. Bir çok borcu da kefillikten dolayı. Ben de böbreğimi satmaya karar verdim. İhtiyaç sahiplerinden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...