Tgrt Haber
03 Mart 2015 19:51

Dışişleri'nden 'tehlikeli saha' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Ege'de sehven hatalı koordinatlarda ilan edilmiş son tehlikeli saha duyurusunun iptal edildiğini ve şu aşamada belirli bir süre için Türkiye tarafından yeni bir tehlikeli saha ilan edilmeyeceğini bildirdi.

Dışişleri'nden 'tehlikeli saha' açıklaması
dışişleri,

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, bir soruya verdiği cevapta, "Ege'de Yunanistan ve ülkemiz tarafından ilan edilen uzun süreli tehlikeli sahalar uzun süredir gündemde olan bir konudur. Bu sahaların karşılıklı olarak iptal edilmesi yönünde tarafımızdan geçtiğimiz yıl Yunan tarafına bir öneride bulunulmuştur. Ancak bugüne kadar Yunan tarafından önerimize karşı olumlu bir yanıt alınamamıştır" dedi.

Bilgiç, şunları kaydetti:

"Bu soruna Türkiye ile Yunanistan arasındaki Güven Artırıcı Önlemler görüşmeleri çerçevesinde zamanlıca bir çözüm bulunmasını arzu etmekteyiz. Bu amaçla, sehven hatalı koordinatlarda ilan edilmiş olan son tehlikeli saha duyurumuz iptal edilmektedir ve bu aşamada belirli bir süre için tarafımızdan yeni bir tehlikeli saha ilan edilmesi cihetine gidilmeyecektir. Tabiatıyla, bu hususta mütekabiliyet ilkesine dayalı tutumumuz mahfuzdur." Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, ayrıca, göreve yeni gelen Yunanistan hükümetine Türkiye ile Yunanistan arasındaki mevcut sorunları yapıcı bir anlayışla ve mevcut diplomatik diyalog kanallarından yararlanarak ele alma yolundaki çağrısını yineledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...