Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Mart 2015 15:07

Diyarbakır'da uçak hareketliliği

Musul’u kurtarma operasyonu öncesinde Diyarbakır’da savaş uçakları hareketliliği yaşanıyor.

Diyarbakır'da uçak hareketliliği
Diyarbakır, uçak, ABD,Irak,Amasya,Merzifon,Eskişehir,Balıkesir,Diyarbakır

Operasyon ve sonrasında terör örgütü IŞİD tarafından Türk topraklarına gelebilecek tehditlere karşı Diyarbakır’da konuşlu bulunan 8. Ana Jet Üssü’ne 25 adet takviye uçak gönderildi. Diyarbakır’a Eskişehir başta olmak üzere Balıkesir ve Amasya Merzifon hava üslerinden 25 adet savaş uçağı gönderildi. Savaş uçakları ile Musul’u kurtarma operasyonu öncesi ve sonrasında bölgede keşif ve kontrolün sağlanmasının hedeflendiği belirtildi. Özellikle operasyon sonrasında terör örgütü IŞİD tarafından Türk topraklarına yönelik olabilecek tehditlere karşı savaş uçaklarının her an hazır bekletildiği ve bu süre içerisinde sınır hattında olası sıkıntılara karşı ‘Vur’ emri ile zaman zaman havalanarak keşif ve kontrol uçuşları yaptıkları bildirildi.
Öte yandan askeri kaynaklar, ABD, Irak ve Kürt yönetimi tarafından bahar aylarında Musul’un IŞİD terör örgütünden temizlenmesi için yapılacak operasyona Türkiye’nin katılıp katılmayacağının henüz netlik kazanmadığını dile getirdi. Askeri kaynaklar, savaş uçaklarının operasyon ve sonrasında IŞİD tarafından Türkiye topraklarına yönelik olabilecek tehditlere karşı her an hazır bekletildiğini kaydetti.(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...