Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Mart 2015 09:38

Erzurumlu Kazım Dede'den komutanlarla selfie

Erzurum'un işgalden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Erzurumlu Kazım Dede'den komutanlarla selfie
erzurum, tören, Erzurum&tt2;un işgalden kurtuluşu,

Törenler, Yakutiye ilçesindeki Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Havuzbaşı'nda çelenk konulması ile başladı. Törene Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay'ın yanı sıra siyasi parti, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk koyma törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, burada bir konuşma yaptı. Başkan Sekman, "Vatanı ve bayrağı uğruna düşmana göğsünü siper eden Dadaş için 12 Mart, esaretten hürriyete, ölümden hayata kavuştuğu gündür" dedi.

Tören daha sonra halk oyunları ve mehteran ekibinin gösterisiyle devam etti. Törenleri ilgiyle izleyen vatandaşlar cep telefonları ile çekim yaparak bugünü ölümsüzleştirdi. Törenlere katılan 63 yaşındaki 3 çocuk, 4 torun sahibi Kazım Yılmaz, cep telefonu ile hem askerlerle hem de mehteran bölüğü ile selfie çekildi. Yılmaz, "Böylesine anlamlı bir günü cep telefonu ile çekerek çocuklarıma ve torunlarıma hatıra kalsın istedim" dedi. Vali Ahmet Altıparmak, törene katılan çocukları protokol tarafına alarak onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir çocuğun kasfasındaki kasketi de alarak başına taktı. Buradaki törenin ardından protokol üyeleri Karskapı Şehitliği'ni ziyaret ederek dua ettiler. Erzurum Müftü vekili Celal Büyük, dua yaptırarak şehitliklerin mezarlarına karanfiller bırakıldı. Törenler, atlı ciritcilerin mehter takımı eşliğinde kent merkezini marşlar söyleyerek gezmesi ile sona erdi.
Erzurumlu Kazım Dede'den komutanlarla selfie
Erzurumlu Kazım Dede'den komutanlarla selfie

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...