Tgrt Haber
19 Mart 2015 01:46

Kaçak lüks otomobil operasyonu

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda gümrük kaçağı ikinci el 8 lüks araca el konulduğu bildirildi.

Kaçak lüks otomobil operasyonu
Diyarbakır, kaçak, araç, operasyon, Diyarbakır Gümrük Müdürlüğü,

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince son günlerde yurt dışından geçici ithalat rejimi ile getirilen ikinci el lüks araçların yasak olmasına rağmen vekalet veya satış gibi yöntemlerle hak sahibi olmayan vatandaşlar tarafından Türkiye'de kiralandığı, kullanıldığı, satıldığı ve söküldüğünün tespit edildiği belirtildi. Hak sahibi olmayan kullanıcılar hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, Gümrük Kanunu ve geçici ithal edilen kara taşıtlarına ilişkin tebliğ hükümleri doğrultusunda işlem yapılmak üzere gerekli araştırmalara başlanıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İl Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır Gümrük Müdürlüğü birimlerinin koordineli gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde, kaçakçılıkla mücadele kapsamında 10 Şubat ve 17 Mart 2015 tarihleri arasında yapılan yol arama ve kontrol faaliyetlerinde toplam ikinci el 8 lüks araç bulundu. Bu araçlarla ilgili 10 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...