Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2015 22:51

Kılıçdaroğlu, 'Sanatçıyı yüceltmek zorundasınız'

"Manda Yuvası" adlı filmi izleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Eğer yaşamı daha kaliteli kılmak istiyorsanız, sanatı ve sanatçıyı yüceltmek zorundasınız" dedi.

Kılıçdaroğlu, 'Sanatçıyı yüceltmek zorundasınız'
kılıçdaroğlu, chp,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sinema sanatçısı İlyas İlbey'in yönettiği ve başrolünde oynadığı "Manda Yuvası" filmini izledi. Oyuncular Yasemin Yalçın, Kadir Çöpdemir, Kemal Kuruçay, Seray Sever, Kemal Kocatürk ve Eylem Şenkal'ın diğer rolleri paylaştığı Manda Yuvası filminin galası, Kızılay'daki Büyülü Fener sinemasında yapıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Konya ziyaretinin ardından karayoluyla geldiği Ankara'da filmin galasına katılmak üzere Büyülü Fener Sineması'na geçti.

Yönetmen İlyas İlbey ile oyuncular Yasemin Yalçın ve Kemal Kuruçay tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, filmi izlemek üzere salona girdi. Filmi, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, MHP Kastamonu Milletvekili Ersin Çınar ve CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin'in de aralarında olduğu sinemaseverler izledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, filmin ardından yönetmen İlbey ile oyuncular adına Yasemin Yalçın'a plaket sundu, filme emeği geçenlere teşekkür etti.

Plaket için teşekkür eden İlbey, "İçimde bir yara var. Ankara'da 11-15 Şubat'ta Kastamonu Günleri yapacaklardı. Bana 'Kastamonu kültürünü tanıtımınızdan dolayı plaket vermek istiyoruz' dediler. Daha sonra, 'Plaketinizi içeride vermek istiyoruz, protokolde değil' dediler. Ben de nedenini sordum ve 'Utanılacak bir şey mi yaptık, kapı aralığında alacağız' dedim.  Sonradan bunun Kastamonu valisinden kaynaklandığını öğrendim. Kendilerine şöyle bir cevap verdim. Sizin vereceğiniz plakete, doğanın teşekkürünü tercih ederim. Benim esas ödülüm oldu. Bunu da bu vesileyle belirtmek istiyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu bunun üzerine, "Valiyle ilgili söyledikleriniz çok önemli. O vali kimse kusura bakmasın sanatın ve sanatçının ne olduğunu bilmiyor. Sanat ve sanatçı yaşamın kalitesidir. Eğer yaşamı daha kaliteli kılmak istiyorsanız sanatı ve sanatçıyı yüceltmek zorundasınız. Eğer Türkiye çağdaşlaşacaksa, Türkiye uygar bir ülke olacaksa, Türkiye kendi yaşam standardını yükseltecekse, sanatı ve sanatçıyı yüceltmek zorundadır. Ben her zaman sanata ve sanatçılara şükran duygularımı ifade ettim, tekrar ifade ediyorum. Sizleri yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Kanala hapsedilmiş bir köy

Köyünde çektiği filmde akrabalarını da oynattığını belirten İlbey, filmle ilgili şunları söyledi:

"Bir derdim vardı. Filmi onun için çektim. O canım doğanın içerisinde korkunç bir HES yaptılar. HES'e karşı oluruz, olmayız, memleketin yararınadır, değildir bilemem. Fakat HES projesi bitti, köy ablukaya alındı. 6 metre derinliğinde, 12 metre genişliğinde koca bir kanal, etrafında bir tel örgü yok. En son 4 gün önce üç ceylan telef olmuş. Bugün ceylan, yarın çocuk, öbür gün insanlar. Kanala hapsedilmiş bir köy. Burada atlar, eşekler, mandalar, kuzular, insanlar yuva yapmışlar koyun koyuna yatıyorlar. Manda Yuvası ismi oradan geliyor."

İlbey, filmde Oğuz Türkçesini kullandıklarını, amacının bu kültürü unutturmamak olduğunu söyledi.

Filmden sonra vatandaşlarla fotoğraf çektiren ve CHP Gençlik Kollarınca 15 Mart'ta Arena Spor Salonunda düzenlenecek konserin tanıtıldığı standı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ardından sinemadan ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...