Tgrt Haber
02 Mart 2015 17:09

MHP'nin önergesinin bugün görüşülmesi kabul edilmedi

MHP'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faizlerin indirilmesi ve Merkez Bankası ile ilgili açıklamalarının ekonomiye etkilerinin tespit edilmesi" için genel görüşme açılması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

MHP'nin önergesinin bugün görüşülmesi kabul edilmedi
mhp, önerge,

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "faizlerin indirilmesi ve Merkez Bankası ile ilgili açıklamalarının ekonomiye etkilerinin tespit edilmesi" için genel görüşme açılması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası'na ilişkin açıklamalarını anımsatarak, "Şimdi buradan soruyorum döviz lobisi kim? Ne zaman Sayın Erdoğan konuşsa bir anda dolar metre gibi anında tekrar çıkıyor. Evet faizler düşmeli, yatırımlar artmalı. Ama günaydın. 8 senedir burada ben söylüyorum, arkadaşlarımız söylüyor. Gelin yapısal önlemleri alalım, eylem planlarını, programlarını bırakın, bu açılım saçılım bırakın ve gelin ekonomik önlemleri alalım diyoruz. Siz bunu almadan kağıda yazmayla bu düşmez" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Merkez Bankası Sayın Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi gerçekten bir dış mihrakın tahakkümü altındaysa ve talimatını oradan alıyorsa derhal Meclis'in görevini yerine getirmesi gerekiyor. Merkez Bankası'nın derhal bu durumuna el konulması gerekiyor" şeklinde konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, Cumhurbaşkanı'nın faizlerin indirilmesini istediğini ifade ederek, "Hangi siyasi kimliği taşırsanız taşıyın talimatla faiz inmez de çıkmaz da" dedi. Günaydın, "Ben kişisel olarak Türkiye'de yüksek faizlerden yana değilim. Ama siz 12 yılı aşkın iktidarınızda bu memlekette yüksek faiz, düşük kur politikası izlediniz. Hatta bu politika çerçevesinde Türk Lirası'nı aşırı değerli tuttunuz" diye konuştu.

Ekonomik başarıların altında Erdoğan'ın imzası yatmaktadır

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca da Türkiye'nin küresel krizden en az seviyede etkilenen ve kriz sonrasında dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm bu ekonomik başarıların altında 2002'den beri Türkiye'yi yöneten, hem ülkenin ekonomisine hem her bir alanına damga vurmuş olan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası yatmaktadır. O dönemde Başbakanımız Erdoğan'ın sürdürmüş olduğu istikrarlı politikalar sayesinde bugün ülke ekonomimiz bu noktaya gelmiş durumda. Bugün de ülkesini, milletini ve ülkesinin geleceğini düşünen bir Cumhurbaşkanı olarak elbette ülke ekonomisiyle ilgili, elbette ülkemizdeki gidişatla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız görüşlerini açıklayacak, düşüncelerini söyleyecek ve bu düşünceleri doğrultusunda da ülke ekonomimize, ülkemize yön verecektir. Bu da Sayın Cumhurbaşkanımızın en doğal hakkıdır."

MHP'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizlerin indirilmesi ve Merkez Bankası ile ilgili açıklamalarının ekonomiye etkilerinin tespit edilmesi için  genel görüşme açılması önergesinin bugün ve İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verilen gensoru açılması önergesinin yarın saat 15.00'te görüşülmesi önerileri kabul edilmedi.

Bu arada HDP'nin, Adıyaman Kömür'de maden ocaklarının doğaya verdiği zararların araştırılmasına ilişkin grup önerisi de kabul edilmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...