Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Mart 2015 18:58

O lisedeki kavganın nedeni belli oldu

Küçükçekmece'de, TOKİ Güneş Parkevleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde dün yaşanan kavganın, kantindeki öğrenciler arasında 'yan bakma' yüzünden çıktığı öğrenildi. Kavgaya karışan öğrenci yakınlarından 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

O lisedeki kavganın nedeni belli oldu
lise, kavga,

Emniyet kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre, geçen Pazartesi günü okul kantininde bir grup erkek öğrenci arasında 'yan bakma' yüzünden tartışma yaşandı. Bunun üzerine öğrenciler durumu yakınlarına söyledi. Dün de öğrenci yakınları okulun önüne geldi. Okul önünde başlayan öğrencilerin kavgasına, dışarıda bekleyen yakınları da karıştı.

2 KİŞİ YARALANDI, OKULA ÖZEL HAREKAT TİMLERİ GELDİ

Silah sesinin de duyulduğu kavgada öğrenci yakınlarından Murat A. bıçakla, Resul Y. de darp sonucu yaralandı. Ambulans okulun bahçesinden aldığı yaralılardan birini hastaneye götürdü.. Yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi. Bu arada, kavga nedeniyle olay yerine asayiş ekiplerinin yanı sıra Özel Harekat TİM'leri de sevk edildi.

YERDE BOŞ KOVANLAR BULUNDU

Olay yerinde yapılan incelemede kavgada kullanılan silahtan çıkan boş kovanlar bulundu. Olay Yeri İnceleme ekipleri boş kovanları delil olarak topladı.

OKUL MÜDÜRÜ: KAVGANIN OKULLA İLGİSİ YOK

Öte yandan, kameralara konuşmayan ancak olayın nedeniyle ilgili soruları yanıtlayan TOKİ Güneş Parkevleri Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü, yaşanan olayın okuldaki öğrenciler ve velilerle ilgisi olmadığını öne sürdü. Okul Müdürü, dışarıda kavgaya tutuşan kişilerin birkaçının sığınmak için okula girdiğini söyledi.Bu arada, kameralara konuşmak istemeyen görgü tanığı bazı öğrenciler de, kavganın öğrenciler ile yakınları arasında çıktığını iddia etti.

KAVGAYA KARIŞAN 5 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre söz konusu kavgaya karıştıkları belirlenen 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "İstanbul TOKİ Güneşpark Evleri Kız İmam Hatip Lisesi’nin karşısında, giriş kapısından uzak bir mesafede iki grup kavga etmiştir. Kavga okul bahçesinden uzak bir mesafede vuku bulmuştur. Haberde iddia edildiğinin aksine, kavgaya karışanlardan hiçbiri sözü edilen okulumuzun öğrencisi ve velisi değildir. Kavgadan kaçan şahıslardan biri korunmak amaçlı olarak okulun bahçesine girmiştir. Bu süreçte Emniyet ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bilgilendirilmiş ve gereken tedbirler alınarak bütün öğrencilerimiz evlerine sağ salim gönderilmiştir" denildi.

POLİS OKULUN ÖNÜNDE BUGÜN DE ÖNLEM ALDI

Bu arada, dünkü olayın ardından polis okul önünde güvenlik önlemini artırdı. Okul önünde önlem alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şüpheli kişiler üzerinde üst araması yaptı. Okulun çevresinde bulunan kişilerin üzerini arayan polisler, kimlik kontrolü yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...