Tgrt Haber
21 Nisan 2015 10:08

PKK'nın planı deşifre oldu

İstihbarat birimlerinin hazırladığı PKK raporu, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'na sunuldu.

PKK'nın planı deşifre oldu
pkk,plan,pkk rapor,

Terör örgütü lideri Öcalan'ın talebine rağmen kongre kararı almayan PKK'nın planı da o raporla deşifre oldu. Örgüt, sadece çözüm sürecinin başladığı 2012'den itibaren 38 kişiyi öldürdü. 7 Haziran'da 'korku eylemlerine' hız veren örgüt, seçmeni baskı altına almayı amaçladı. 

Rapor, Öcalan'ın silah bırakma gündemi ile toplanmasını istediği olağanüstü kongre çağrısına kulak asmayan PKK'nın asıl niyetini adeta belgeledi. Kongre yerine provokasyon hazırlığı içinde olan PKK'nın Çözüm Süreci'nin başladığı Aralık 2012'den bu yana saldırılarını sürdürdüğüne dikkat çekildi. 
CİNAYET VE SABOTAJ DÖNEMİ 
Ağrı Diyadin'deki provokatif saldırı ile çözüm sürecini sabote etme çabası ortaya dökülen PKK'nın aslında kanlı eylemlerinin ve infazlarının hiç durmadığı, sinsice sürdüğü ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin kırsal alanda operasyonlarını asgariye indirmesini fırsat bilen örgütün, "devlet yanlısı", "hain", "ajan", "işbirlikçi" şeklinde gerekçeler uydurup, Aralık 2012 tarihinden bu yana sivil polis, asker ve koruculardan oluşan 38 kişiyi öldürdü. Bunların haricinde, karakola taciz ateşi, yol kesip asker kaçırma gibi eylemlerde artış görüldü. Örgütün son sabotaj eylemi de dün gerçekleşti. Diyarbakır Silvan Barajı'nın lojistik yolu olarak kullanılan karayolundaki menfezde patlama meydana geldi. Diyarbakır valiliği, olayın PKK tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. 

'KORKU EYLEMLERİ' DEVREDE 
İstihbarat birimlerince hazırlanan raporda, örgütün özellikle son 1 ayda, HDP'nin baraj sorunu nedeniyle, Doğu ve Güneydoğu'daki seçmeni baskı altına almayı amaçlayan korku eylemlerine hız verdiği vurgulandı. Abdullah Öcalan'ın istediği, silahlara vedayı içeren kongre kararını da almayan PKK'nın yeni provokasyonlar için hazırlık yaptığı kaydedildi. 

DİĞER ADAYLARA GÖZDAĞI
İstihbarat birimlerince hazırlanan raporda, örgütün HDP'nin haricindeki diğer partilerin milletvekili adaylarına HPG mühürlü tehdit mektupları yolladığı bilgisi de yer aldı. Bu mektuplarda 'PKK'nın eğer yüzde 10 barajı aşılamazsa bundan kendilerinin sorumlu tutulacağı' mesajı yer aldığı öğrenildi. 

TABAN OYLARI KAÇMASIN DİYE
Taktik aynı taktik, baskı kur, korku sal, taban oyları kaçmasın. Bölge insanı, üzerinde baskı olmadan sandığa giderse 'oylarımız kayar' endişesi yaşayan PKK, son eylemleriyle kırsaldaki varlığına yönelik etkisini de gösterip elini güçlü tutmak istiyor. Zaten çözüm sürecinin en önemli ayaklarından biri olan geri çekilmeyi ve daha sonra silah bırakmayı da kabul etmemesi PKK'nın, kırsaldaki gücünü ve etkisini kaybetmek istemediğinin de en büyük göstergesidir. 

SEÇİM ÖNCESİ 'BARAJ' OYUNU
 27 Mart: Irak sınırından Kanas keskin nişancı tüfeği ile silahlı saldırı yapıldı. 
 8 Nisan: Silvan baraj inşaat alanına giden TIR ve askeri konvoya saldırıldı. 
 11 Nisan: Ağrı Diyadin'deki saldırıda 4 asker yaralandı, 5 PKK'lı ölü ele geçirildi. 
 12 Nisan: Hakkâri Şemdinli'de Anadağ köyünde çatışma yaşandı. 
 13 Nisan: Muş Bulanık'a bağlı Erentepe'de nöbet kulübesine silahlı saldırı. 
 14 Nisan: Şırnak Silopi'de yüksek gerilim hattına bombalı saldırı. 
 16 Nisan: Hakkâri Yüksekova'da ambulansa molotoflu saldırı yapıldı. 
 18 Nisan: AK Parti adaylarını taşıyan seçim otobüsüne taşlı saldırı düzenlendi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...