Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Nisan 2015 18:09

SGK'dan 'biyometrik kimlik' açıklaması

SGK, biyometrik kimlik doğrulama sistemine ilişkin uygulamanın devam ettiğini ve uygulamaya ilişkin değişikliklerin duyurulacağını bildirdi.

SGK'dan 'biyometrik kimlik' açıklaması
sgk,

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yapılan açıklamada, "Kurumumuz tarafından biyometrik kimlik doğrulama sistemi 15 Eylül 2012'de yirmi ilde uygulamaya alınmış ve 01 Aralık 2013'den itibaren de sözleşme yapılan tüm özel sağlık hizmeti sunucularını kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmıştır. Ancak, Danıştay 15. Daire Başkanlığı'nca alınan 'Biyometrik Kimlik Doğrulama Sisteminin Yürütmesinin Durdurulması' kararı nedeniyle, 08 Kasım 2014'de kurumumuz web sayfasında, Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi kullanılmaksızın MEDULA sisteminden provizyon alınabilmesi için sistemde gerekli düzenlemenin yapıldığı duyurulmuştur. Yine, Danıştay 15. Dairesi'nce Biyometrik Kimlik Doğrulama Sisteminin uygulamasına yönelik olarak Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuru sonrasında, Anayasa Mahkemesi tarafından '31.05.2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 67'nci maddesinin 3'üncü fıkrasına, 1.3.2012 tarihli ve 6283 sayılı kanunun birinci maddesi ile eklenen' biyometrik yöntemlerle kimlik doğrulamasının yapılması ve/veya ibaresinin, Anayasa'ya aykırı olmadığına ve itirazın reddine karar verilmiştir. Buna bağlı olarak kamuoyunda Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemine ilişkin oluşabilecek tereddütlerin giderilebilmesi amacıyla, kurumumuz web sayfasından 06 Nisan 2015'de yeni bir duyuru yapılarak, uygulamanın 08 Kasım 2014 tarihli duyuruda belirtilen şekilde (Biyometrik Kimlik Doğrulama Sisteminin özel sağlık hizmet sunucuları için zorunlu olmaksızın) devam etmekte olduğu, uygulamaya ilişkin değişikliklerin en kısa zamanda duyurulacağı bildirilmiştir" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kurumumuzca, Danıştay 15. Dairesi'nce Biyometrik Kimlik Doğrulama Sisteminin uygulamasına yönelik olarak verilmiş olan yürütmeyi durdurma kararından sonra, Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara istinaden Danıştay 15. Dairesi'nce verilecek olan uygulamaya ilişkin nihai karar beklenmekte olup, karar kurumumuzca alındıktan sonra uygulama ile ilgili bilgilendirmeler yapılmaya devam edilecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...