Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Mart 2015 17:52

Soma’daki işçilerin eylemi sona erdi

Manisa'nın Soma ilçesinde işten çıkarılan işçiler, tazminatları verilmediği gerekçesiyle 17 gündür sürdürdükleri eylemi bugün sona erdirdi.

Soma’daki işçilerin eylemi sona erdi
soma,

Ege Linyitleri İşletmesi önünde şehit madencilerin isimlerinin yer aldığı pankartı ve malzemelerini toplayan maden işçileri haklarından asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Maden işçilerinden Sami Yavuz, "Bugün eylemimizin 17. günü. Bu eyleme 50 kişi ile çıktık, 15 kişi ile mücadelemizi sürdürdük. Çoğu arkadaşımız rahatsızlandığı için hastanelik oldu. Malum 17 gündür kaldırımda yatıp kalkıyoruz. Ne yiyecek yemeğimiz ne de yakacak odunumuz kalmadığı için bu eylemi bitiriyoruz. Ama bunun sonunu bırakamayacağız. Gelene de gelmeyene de destek verene de vermeyene de teşekkür ederiz. Soma esnafına, emniyetine teşekkür ederiz. Bu işi devletimizin vicdanına bırakıyoruz. Biz 17 gündür burada sadece şunu istedik; hakkımız olan tazminatlarımızı almak istedik. Ama olmadı, kimseden açıklama gelmedi. Ne yazık ki kış kıyamet gününde bizim de artık dayanacak gücümüz kalmadı. O yüzden bugün bu eylemi 17. gününde noktalıyoruz. Biz burada 17 günden bu yana aç susuz kaldık. Vicdanen rahatız, ama bu işin peşini de sonuna kadar bırakmayacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...