Tgrt Haber
13 Mart 2015 11:04

Türkiye’nin 4. büyük köprüsü 2016’da hizmete girecek

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde 2013 yılında 4 Bakanın temelini attığı Türkiye’nin 4. büyük köprüsü 2016 yılında hizmete girecek.

Türkiye’nin 4. büyük köprüsü 2016’da hizmete girecek
Batman, ılısu baraj gölü

Ilısu Baraj Gölü altında kalacak Hasankeyf ilçesinde, etkilenecek yeni yerleşim birimleri için yapılan köprünün temelini 2013 yılında dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Mehmet Şimşek ve Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılmıştı.
İki yıldan beri yapılan hummalı çalışmalardan sonra ayakları yükselen köprülerde sona gelindi. Hasankeyf-2 isimi verilen ve bin 8 metre uzunluğunda olan 27 metre genişliğindeki köprünün yüksekliği 98 metre olarak yapıldı. Çift şeritli ve yaya geçişi olan köprü 14 ayaklı inşa edildi. Köprü çalışmalarında 350 işçi canla başla çalışarak 2016 yılına kadar bitirmeyi planlıyorlar.
"YÜZ YILIN PROJESİ OLARAK GÖRÜYORUZ"
Yeni Hasankeyf’te yapılan tüm projelerin yüzyılın projesi olarak gördüklerini ifade eden Hasankeyfli çoban Ahmet lakaplı Ahmet Akdeniz adlı vatandaş, çözüm süreciyle birlikte bölgeye büyük yatırımların geldiğini söyledi. Ahmet Akdeniz, "Çözüm süreci ile birlikte bölgeye büyük yatırımlar geldi. Özellikle Hasankeyf’te yapılan bu yatırımlar yüz yılın projeleridir. Nasıl ki İstanbul’da boğaz köprüsü varsa ve dünya o boğaz köprüsüne titriyorsa ikinci boğaz Güneydoğu'da yapılıyor. 150 kilometre uzunluğunda 2 kilometre genişliğinde bir göl 5 ilin ortasından geçecek. Tabi bu güzel projenin hayata geçmesi için bu çözüm süreci kardeşlik projesinin bir an önce ve en iyi şekilde tamamlanması gerekir" dedi.
“DEVLET SİZİ KANDIRIYOR DİYENLERE İNAT DEVLET YATIRIMLARA DEVAM EDİYOR”
Sürekli 'Devlet sizi kandırıyor, devlete inanmayın, size yollar köprüler yapmayacak' diyenlere inat devletin hizmet ve yatırım yapmaya devam ettiğini anlatan Ahmet Akdeniz, "Bu yüzyıllık projede Hasankeyf’te yapılan bu büyük yatırımı tüm Hasankeyfliler tarafından desteklenmesini istiyorum. Hasankeyf bin yıl önce muasır medeniyetler yaşadı. Şimdi ise inşallah hükümetimizle beraber iki bin yılında da gelecekte de muasır medeniyetleri yaşayacak. Tüm bu projeler 2016 yılının sonuna kadar bitmesi planlanmış. Biran önce yeni Hasankeyf’e yerleşmek istiyoruz" diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...