Tgrt Haber
20 Kasım 2017 15:18

SON DAKİKA: KAR TATİLİ OLAN İLLER (şehirler) ve Okullar | Valilik Açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ

Kar Tatili Olan İller, okullar ve tatil haberleri gün içerisinde genişletilmiş haberimizde olacak. Tüm Türkiye için soğuklar kapıya dayandı. Türkiye beyaz alarmda, soğuk havaların daha fazla artmasıyla meteoroloji müdürlükleri uyarı üstüne uyarı yağdırıyor. Öğrencilerin gözü ve kulağı valilikten gelecek tatil haberlerine çevrilmiş durumda. Kar yağışı ve tatil haberinin hepsine buradan ulaşabilirsiniz.

SON DAKİKA: KAR TATİLİ OLAN İLLER (şehirler) ve Okullar | Valilik Açıklamaları | KAR TATİLİ HABERLERİ
kar tatili olan iller,okullar tatil mi,yarın okullar tatil mi,kar tatili,kar tatili olan şehirler,tatil haberleri

Kar Tatili Olan İller, okullar ve tatil haberleri gün içerisinde genişletilmiş haberimizde olacak. Tüm Türkiye için soğuklar kapıya dayandı. Türkiye beyaz alarmda, soğuk havaların daha fazla artmasıyla meteoroloji müdürlükleri uyarı üstüne uyarı yağdırıyor. Öğrencilerin gözü ve kulağı valilikten gelecek tatil haberlerine çevrilmiş durumda. Kar yağışı ve tatil haberinin hepsine buradan ulaşabilirsiniz.

EDREMİT'TE OKULLAR TATİL

Edremit'te yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

BALIKESİR'E KAR YAĞDI (Balıkesir'de okullar tatil mi?)

Balıkesir'in Kepsut, Dursunbey ve Sındırgı ilçelerinin yüksek kesimlerinde sabaha karşı başlayan kar yağışı sonucu bazı köyler beyaza büründü. Sabah okula gitmek için evden çıkan çocuklar kar topu oynadıktan sonra okula gitti. Balıkesir'de sabaha karşı başlayan kar yağışı şehrin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Kepsut ilçesine bağlı Çalkandil, Dursunbey'in yüksek kesimleri ve Sındırgı ilçesinin Yüreğir, Yaylabayır, Kınık, Aktaş ve Şahinkaya kırsal mahalleleri güne beyaz örtü ile uyandı. Okula gitmek için evden çıkan çocuklar yılın ilk karı ile kartopu oynadıktan sonra servislere binerek okullara gitti. Kar yağışı etkisini kaybederken, AFAD ekipleri kapalı bir yolun bulunmadığını bildirdi.

İSTANBUL’U BİR ANDA KARA BULUTLAR KAPLADI (İstanbul'a kar yağışı ne zaman geliyor)

İstanbul’u öğle saatlerinde aniden etkisi altına alan ve havanın kararmasına neden olan bulutlar saniye saniye görüntülendi. İstanbul’u sabah saatlerinden itibaren etkisi altına alan yağışlı hava rüzgar öğle saatlerinden etkisini iyice arttırdı. Öğle saatlerinde aniden gökyüzünü kaplayan kara bulutlar havanın da kararmasına neden oldu. Yağışın ve rüzgarın da etkisini arttırmasıyla beraber İstanbul genelinde çok sayı da çatı uçması yaşandı. Bulutların gökyüzünü kapladığı anla ise saniye saniye kameralar tarafından görüntülendi.Görüntüler de bulutların gökyüzünü kapladığı anlar an be an görülüyor.

KIRKLARELİ'NİN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI (KIRKLARELİ OKULLAR TATİL Mİ?)

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı. Kar yağışı Kırklareli'nin Kofçaz, Demirköy ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısında etkili oluyor. Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, Kofçaz, Demirköy ve Dereköy Sınır Kapıları'na ulaşımın sağlandığı güzergahlarda sürücüleri, dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunuyor. Kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerden, hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşıyor. Kar yağışının etkisini gösterdiği bölgelerde, İl Özel İdaresi ile Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının sıfır derece ölçüldüğü kentte kar yağışının akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

HAKKARİ VE VAN'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI (Hakkari ve Van da okullar tatil mi?)

Van ve Hakkari'de kar yağışı etkili oldu. Van'ın Başkale ilçesinde soğuk hava sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Mevsimin ilk kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Kar nedeniyle trafikte aksamalar yaşanırken, yolda kalan bir tır vatandaşların yardımıyla saplandığı yerden çıkarıldı. Yetkililer, sürücü ve vatandaşları don olayı ve buzlanmalara karşı uyardı.

- Hakkari

Hakkari'de dün akşam saatlerinde etkili olan soğuk hava ve sağanağın ardından kar yağışı başladı. Kısa sürede kenti beyaza bürüyen kar yağışı nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar trafikte ilerlemekte zorlanırken, karayolları ekipleri yollarda çalışma başlattı.

KAR, BAŞKALE'DE, YOLLARI KAPATTI

Van'ın Başkale ilçesinde yoğun kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı ardından 34 mahalle yolu ulaşıma kapanırken, yüksek kesimlerindeki kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.
Başkale ve çevresinde açık ve güneşli hava dün akşam saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 34 mahallenin yolu ulaşıma kapındı. İlçe merkezinde  5, yüksek kesimlerde ise 30 santimeyreyi bulan kar yağışı sürücüleri zor durumda bıraktı. Yetkililer, sürücülerin kar yağışına karşı hazırlıklı olmalarını isterken, bölgedeki kar yağışının bugün sürmesinin beklendiğini söyledi.

EDİRNE VALİLİĞİ'NDEN SAĞANAK UYARISI

Edirne Valiliği, kentin Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girerek, hava sıcaklığının 6 ila 12 derece düşeceği ve sağanak yağışların görüleceği uyarısında bulundu. Edirne Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentin Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava yağışlı havanın etkisine girdiği belirtildi. Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında hissedilir derecede azalacağı kaydedilerek şöyle denildi:"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan ilgi mesajda, bugünden itibaren bölgemizin, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ile birlikte yağışlı sistemin etkisinde kalacağı, soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların hissedilir derecede (6-12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor."

EDİRNE'DE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Valilik açıklamasında, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur beklendiğine dikkat çekilerek. Çarşamba gününe kadar etkisini sürdürecek olan soğuk ve yağışlı havalar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Edirne'de hava sıcaklığı 6, Kırklareli'de 5, Tekirdağ'da ise 12 derece ölçülürken, aralıkla hafif şekilde yağmur yağışı görülüyor.

İSTANBUL'A 20 SAATLİK YAĞIŞ GELİYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, öğlen saatlerinde başlaması beklenen ve yaklaşık 20 saat sürecek yağışın, kentte su baskınları yapabileceği uyarısında bulundu. Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ ile Marmara Denizi üzerindeki bulutların öğlen saatlerinde İstanbul'u etkileyerek şiddetli yağışa neden olacağını söyledi. Sonbaharın son günlerinde İstanbul'un artık soğumaya başladığını dile getiren Şen, "Öğleden sonra hava iyice soğumaya başlayacak ama sıcaklık gündüz 8-9 derecenin altına düşmez. Şiddetli yağış öğlen saatlerinden itibaren başlar, bu gece devam eder. Yağmur yarın öğleden sonra kesilir. 20 saatlik bir yağış görünüyor. Sıcaklık gece de 6 dereceye kadar düşer. Şu an için dolu ve kar görünmüyor." dedi.

- "Havalar artık ısınmayacak"

Prof. Dr. Orhan Şen, genel olarak kentteki hava durumunun mevsim normallerinde seyrettiğini belirterek, şöyle devam etti:
"Ancak şiddetli yağışlar beklenmeyen bir durumdur. Bu beklenmedik durum da her zaman olabilir. Sıcaklıklar da mevsim normallerinde. Kasım ayında İstanbul'da ortalama sıcaklık 14 derece civarında. En düşük de 8 derece. Öğlen beklenen yağış nedeniyle sıcaklar da düşerek mevsim normallerinin altına inecek. Yağışa dikkat etmek, tedbir almak lazım. İstanbul gibi metropollerde, betonlaşmış şehirlerde su baskınları yapar. " Şen, artık havaların ısınmayacağını dile getirerek, 10-15 günlük sürede de kar yağışının beklenmediğini, aralık ayı sıcaklıklarının ise 10-12 derece civarında öngörüldüğünü kaydetti.

DOLU VE SAĞANAK İZMİR'DE (İzmir'de okullar tatil mi?)

İzmir'de aralıklarla etkili olan sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetini artırdı. Sağanağa dönen yağış nedeniyle bazı caddelerde oluşan su birikintileri trafiği durma noktasına getirdi. Yağmurdan etkilenen bazı vatandaşlar da otobüs duraklarına sığındı. Bornova, Karşıyaka ve Balçova ilçelerinde ise yer yer dolu etkili olurken, zemin beyaza büründü. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yağışın aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

DOĞU ANADOLU'DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR (Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Erzincan da okullar tatil mi?) (19 Kasım Pazar Günün Haberi)

Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı beklendiği bildirildi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık, gece saatlerine ise puslu olacağı öngörülüyor. Rüzgarın güney ve güneybatıdan hafif ve zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilen bölgede, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da öğleden sonra karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, Erzincan'da ise yüksek kesimlerde karla karışık yağmur bekleniyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 6, Ardahan'da 4, Ağrı'da 3 derece, Erzurum ve Iğdır'da sıfır, Erzincan'da ise 5 derece ölçüldü. Gün içinde ise en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır'da 15, Ardahan ve Ağrı'da 11, Erzincan, Kars ve Erzurum'da da 10 derece olması bekleniyor.

YENİ HAFTADA SERİN VE YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK (17 Kasım Cuma)

Yurt genelinde sıcaklıklar, gelecek yeni hafta itibarıyla kuzeybatıdan başlayarak hissedilir derecede azalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmeye göre, halen mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların yaşandığı Türkiye'nin, pazartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde kalacağı tahmin ediliyor. Soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların hissedilir derecede (6-12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

Yarın Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege'nin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde, diğer yerlerin az bulutlu, açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması beklenen 19 Kasım Pazar günü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Mersin ve Adana çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Güney Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması, rüzgarın İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

Tahminlere göre, 20 Kasım Pazartesi Türkiye'nin geneli, parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde gök gürültülü sağanak, Edirne, Kırklareli, Kütahya, Afyonkarahisar, Erzincan, Erzurum, Ağrı ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde olacak. Rüzgar, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı, Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 kilometre/saat) esecek.

Kar yağışının olumsuzluklarına karşı dikkatli olunmalı

Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun (Iğdır, Ağrı ve Van hariç) yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği 21 Kasım Salı günü ise yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Türkiye'nin genelinin 22 Kasım Çarşamba ise parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Tahmine göre, yağışların yağmur ve sağanak, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Türkiye'de beklenen soğuk hava dalgasıyla güney ve batı kesimlerde beklenen kuvvetli sağanaklar ile yüksek kesimler başta olmak üzere kuzey, iç ve doğu kesimlerde beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi gerekiyor.

KAR TATİLİ OLAN İLLER VE İLÇELER TÜM HABERLER BURADA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...