Tgrt Haber
08 Şubat 2014 22:56 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:06

Tasarı Meclis'ten geçti, askerlik yaşı artık 21 oldu

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları hakkında soruşturma açılmasını Başbakan'ın iznini bağlayan kanun tasarı Meclis'te kabul edildi.

Tasarı Meclis'ten geçti, askerlik yaşı artık 21 oldu
genelkurmay baykanı, başbakan, tasarı, askerlik yaşı, bedelli askerlik, asker, askerlik bekleyenler, askerlikte yaş sınırı,

Kabul edilen tasarı ile askerlik yaşı 21 olarak yeniden düzenlendi. Er ve erbaşların hastanede geçirdiği süre ise askerlikten sayılmayacak. İzin gün sayısı ise azalıyor. Askerlik yaşının yükselmesi ise 'bedelli askerlik mi geliyor' sorularını gündeme getirdi. Bedelli askerlik bekleyenler, askerlik yaşının yükselmesi ile birlikte Genelkurmay Başkanlığı'na mektup göndermeye başladı. Sosyal medyada en çok konuşulan konuların başında ise askerlik yaşının yükselmesi geldi. Twitter'da TT olmayı başaran bedelli askerlik bekleyenler, kurdukları forum sitelerinde de Meclis'te kabul edilen tasarıyı tartıştı.
Kabul edilen tasarıda öne çıkan maddeler ise şunlar:
Kanunla birlikte kendine bilerek herhangi bir nedenle zarar veren er/erbaşın hastanede geçirdiği süre askerlikten sayılmayacak. Bunun yanında hava değişimi ve istirahat sürelerinin askerlikten sayılacak kısmı, uzun döneme tabi olanlar için 90 günden 30 güne, kısa döneme tabi olanlar için 45 günden 15 güne düşürülüyor. Askerlik yaşı ise 21 olarak belirlendi. Tasarıyla, TSK'nın köy, mezra gibi meskun mahallerden uzak yerlerdeki arazilerindeki ot, meyve, yemek artığı gibi askeri nitelikli olmayan, ihtiyaç fazlası taşınır mallarının köylülere hibe edilmesi gibi taleplerin karşılanabilmesi, bu malların israfının önüne geçilmesi ve ekonomik değere dönüştürülebilmesi öngörülüyor. Ayrıca, askeri kantinler bundan böyle kiraya verilebilecek ya da üçüncü şahıslara işlettirilebilecek. Ayrıca TSK mensupları; kendi kıta, karargah ve kurumları içinde amatör askeri spor kulüpleri kurabilecek ve bu kulüplerde faaliyette bulunabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...