Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2018 11:18

Sosyal medyadan FETÖ propagandasına 20 yıl hapis istemi

Adana'da sosyal medya hesabı üzerinden darbe girişimi gecesi Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) propagandası yaptığı iddia edilen kişi hakkında 20 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Sosyal medyadan FETÖ propagandasına 20 yıl hapis istemi
fetö,,darbe,

Pozantı Kaymakamlığı, Burhan G'nin sosyal medya hesabından 15 Temmuz  darbe girişimiyle ilgili "Çok şükür zafer yakındır bugünü de gördük binlerce kez  şükür. Belki bir süre zorluk olacak ama sonucunda bir zafer var çok şükür."  şeklinde paylaşımlarda bulunulduğunu belirleyip, Cumhuriyet savcılığına suç  duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet savcısı, daha önce iki kez tutuklanıp tahliye edilen Burhan  G. hakkındaki soruşturmasını tamamlayıp, "Örgüt içindeki yapıya dahil olmamakla  birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, terör örgütü propagandası  yapmak" suçlarından iddianame hazırladı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame yapılan  değerlendirme sonucunda kabul edildi.

Sanık, iddianamede yer alan ifadesinde, darbe girişimi gecesi alkol  aldığını, belirtilen paylaşımları  ve beğeniyi kendisinin yapmadığını öne sürdü.

 Gece boyunca olanları sabah kalktığında öğrendiğini ileri süren Burhan  G, suçlamaları kabul etmedi.

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise sanığın 15 Temmuz 2016 gecesi  FETÖ/PDY mensupları tarafından gerçekleştirilmek istenilen darbe girişimi  esnasında ve sonrasında yaptığı  paylaşımlar bir bütün olarak  değerlendirildiğinde darbeyi destekler mahiyette olduğu belirtilerek, şunları  kaydedildi:

"Kalkışmadan FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün sorumlu olmadığı  algısını yaşattığı, örgütün algı operasyonları çerçevesinde gerçekleştirilen   eylemleri destekler nitelikte olduğu, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla  birlikte örgütün amaçlarını bilerek ve isteyerek bu amaçlar doğrultusunda  doğrudan doğruya çağrı içermese bile örgütün amaç ve stratejisi içerisinde  FETÖ/PDY'nin amaçlarına ulaşmak için toplum nezninde sosyal medya üzerinden  darbenin başarılı olabilmesi için baskı oluşturmak suretiyle terör örgütü  propagandası yapmak suçu haricinde örgüt içindeki yapıya dahil olmamakla birlikte  örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçunu işlediği  anlaşılmaktadır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...