Tgrt Haber
14 Nisan 2017 17:37

Süleyman Soylu: Güçsüzlükle terörle mücadele olmaz

İçişleri Bakanı Soylu, "Terörle mücadele siyasi istikrarla, iradeyle, kararla, oradaki evlatlarımızla birlikte olmakla, vatandaşlarımızı iyi anlamakla olur. Güçsüzlükle terörle mücadele olmaz." dedi.

Süleyman Soylu: Güçsüzlükle terörle mücadele olmaz
Akçaabat,İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Trabzon,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akçaabat ilçe merkezinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, milletin en zor zamanlarında dahi hürriyetini ve bağımsızlığını kimseye vermediğini söyledi.

Herkesin istediği şeyi söyleyebileceğini, ancak korku, şiddet ve yalanın olmaması gerektiğini vurgulayan Soylu, şu görüşlere yer verdi:

"Eksikten münezzeh Cenab-ı Allah’tır. Hepimizin eksiği vardır. Ancak hepimiz şu ay yıldızlı bayraklarla bir şeye talibiz. Biz bu ülke, millet ve vatan için çalışıyoruz. Bizi denize dökeceklere şunu sormak istiyorum. CHP’li kardeşlerim Kılıçdaroğlu sizi yanıltıyor. Kılıçdaroğlu birileriyle iş birliği yapıyor. Kılıçdaroğlu bu ülkenin, bu millet tarafından idare edilmesini istemiyor. 1961 ve 1982 anayasasında bu milletin pranga içerisinde devam etmesini istiyor. CHP’li kardeşlerime söyleyin, biz onlara Murat Karayılan’dan daha mı uzağız? Allah'ınızı severseniz biz PKK’nın terörist başından daha mı uzağız? Bu ne kindir, bu ne öfkedir?"

"Terörle mücadele sandalye sayısıyla yapılmaz"

Soylu, terörle mücadelenin nasıl ve ne şekilde yapılması gerektiği hakkında bilgi vererek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Terörle mücadele sandalye sayısıyla yapılmaz Akçaabat. Sandalye sayın düştüğü zaman terörle mücadelede, kararlılığında, siyasi gücünde zaafiyete düşersen terörle mücadele yapamazsın. Ama evlatlarımız şimdi aslanlar gibi mücadele ediyorlar, şehit oluyorlar. Mağara ve sığınaklara girerken Allah diye giriyor, 'milletim sen merak etme ben senin adına ülkemi muhafaza ediyorum’ diyor. Ama 7 Haziran’daki tabloyu siz de ben de iyi biliyoruz. Terörle mücadele siyasi istikrarla, iradeyle, kararla, oradaki evlatlarımızla birlikte olmakla, vatandaşlarımızı iyi anlamakla olur. Güçsüzlükle terörle mücadele olmaz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...