Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Temmuz 2015 03:34

Sultanahmet bombacısını İstanbul’a Abdulla Abdullayev getirmiş

Abdulla Abdullayev’in, İstanbul Sultahahmet’te ocak ayında turizm merkezine yönelik canlı bomba saldırısı gerçekleştiren Diana Ramazova’yı Türkiye’ye getirdiği de ortaya çıktı.

Sultanahmet bombacısını İstanbul’a Abdulla Abdullayev getirmiş
sultanahmet, saldırı, bomba,

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün cuma gününden bu yana düzenlediği operasyonlarda 57 IŞİD şüphelisi, 55 PKK-YDG-H şüphelisi, 14 de DKHP-C ve MLKP şüphelisi olmak üzere 126 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen DHKP-C şüphelilerinden 1’i tutuklanıp 8 kişiye adli kontrol hükümleri uygulanırken 5 kişi de serbest bırakıldı. Aynı baskınlarda gözaltına alınan PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H şüphelilerinden ise 8 kişi tutuklanıp 19 kişiye adli kontrol uygulandı, 28 kişi de serbest bırakıldı. İstanbul genelindeki baskınlarda gözaltına alınan 57 IŞİD şüphelisinden ise 10’u tutuklanırken, 4 kişiye adli kontrol hükümleri uygulandı, 43 kişi de serbest bırakıldı. Cezaevine gönderilenler arasında, ‘IŞİD’in İstanbul Emiri’ olduğu öne sürülen Abdulla Abdulayev’in de bulunduğu bildirildi. Böylece terör örgütü üyeliğinden dünkü tutuklamalarla birlikte İstanbul’da cezaevine gönderilenlerin sayısı 19’u buldu.

KADIN CANLI BOMBAYI SAKLAYAN ABDULAYEV

Çeçen asıllı Abdulla Abdulayev ile ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Abdulayev’in ocak ayında İstanbul Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü’ne düzenlenen ve polis memuru Kenan Kumaş’ın şehit edildiği canlı bomba eylemindeki zanlı Diana Ramazova ile bağlantısı tespit edildi. Abdulayev’in, Dağıstanlı Ramazova’nın Türkiye’ye girişini sağladığı ve Başakşehir’de eylemden önce geçirdiği 4 gün boyunca da kendisine Abdulayev’in adamlarının yardımcı olduğu belirlendi. Tutuklanan Abdulayev’in emniyette ifade vermedi.

İLK TUTUKLANAN BAYANCUK’TU

İstanbul’da, Cuma günü 27 ilçede 145 adrese düzenlenen baskınlarda 126 şüpheli gözaltına alınmıştı. Pazar günü, aralarında Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk’un da bulunduğu 31 şüpheli Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürülmüştü. Bayancuk’la birlikte 4 şüpheli, terör örgütü IŞİD, 3 şüpheliyse terör örgütü PKK üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. 24 şüpheli serbest kalırken, 38 yabancı uyruklu şüpheli hakkında da sınırdışı işlemi uygulanacak.

‘EBU HANZALA’ İFADE VERMEYİ REDDETTİ

Operasyonda tutuklanan kilit isim Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk’un Emniyetteki sorgusunda, “IŞİD’e eleman kazandırma”, “IŞİD’e eleman aktarımı” ve “IŞİD’in Türkiye sorumlusu olduğu” iddialarıyla ilgili sorular yöneltildiği öğrenildi. Bayancuk’un, tüm soruları reddettiği öğrenildi. Bayancuk’un birlikte gözaltına alındığı eşininse serbest kaldığı, yardımcısı Enes S.’ninse ifade vermeyi reddettiği ve tutuklandığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...