Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 May 2015 16:04

Suriyeli çocuklar artık judo öğreniyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca pilot bölge seçilen Öncüpınar Konteyner Kenti'nde barınan Suriyeli çocuklar judo eğitimi alıyor.

Suriyeli çocuklar artık judo öğreniyor
judo,suriyeli çocuklar,

Suriyeli sığınmacılar için çeşitli sosyal ve spor faaliyetlerini kamplara taşıyan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca pilot bölge seçilen Kilis'teki Öncüpınar Konteyner Kentinde barınan çocuk ve gençler judo öğreniyor.

İç savaşın 5. yılına girdiği Suriye'de yüz binlerce insan hayatını kaybederken, milyonlarca Suriyeli de ülkesini terk etmek zorunda kaldı. 

Suriyeli sığınmacılar için çeşitli sosyal ve spor faaliyetlerini kamplara taşıyan Gençlik ve Spor Bakanlığı, ilk uygulamayı pilot bölge olarak seçilen Öncüpınar Konteyner Kentinde başlattı. Konteyner kentte barınan 3 bin Suriyeli genç için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile 7 federasyonun iş birliğinde haftanın 3 günü ikişer saat çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştiriliyor.
Dünya Judo Federasyonu Başkanlığı'nca konteyner kentte yaşayan Suriyeliler için yollanan 350 judo elbisesi de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye JudoFederasyonu tarafından gençlere ulaştırıldı.
Kurulan judo takımında 100'den fazla Suriyeli genç ve çocuğa konteyner kentteki sosyal tesiste 7 branşta, 10 antrenör eşliğinde eğitim veriliyor.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle konteyner kentte sığınan Suriyeli çocuklar, judoda gösterdikleri başarılarla adlarından söz ettirmeye başladı. Kahramanmaraş'ta düzenlenen illerarası bölgesel judo turnuvasına katılan Suriyeli çocuklar, takım halinde 3. oldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...