Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Nisan 2017 13:01

Suriyelilerin ülkelerine dönüşleri sürüyor

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin, Fırat Kalkanı Harekatı ile güvenliğin sağlandığı bölgelere dönüşleri sürüyor.

Suriyelilerin ülkelerine dönüşleri sürüyor
suriye,

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Kilis ve çevre illere yerleşen Suriyeliler, Fırat Kalkanı Harekatı ile güvenliğin sağlandığı Azez, Çobanbey (RAİ) ile El Bab bölgelerine dönmeye devam ediyor. Bazı Suriyeliler Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine dönüyor. Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki Azez, Çobanbey, El Bab ve köylerine gitmek için yola çıkan Suriyeliler, Kilis Valiliğinin tahsis ettiği minibüsler ile Öncüpınar Sınır Kapısı'na taşınıyor. Geri Gönderme Merkezi önündeki beton zeminde uyuyan bir Suriyeli çocuğun görüntüsü dikkat çekti. Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki Geri Gönderme Merkezi'ne müracaat eden Suriyeliler, AFAD kartları alındıktan sonra ülkelerine gönderiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...