Tgrt Haber
24 Ekim 2017 09:52

Suriye’nin ilk kadın polisleri

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü personeli, 90 Suriyeli kadına polislik eğitimi verdi.

Suriye’nin ilk kadın polisleri
suriye,,kadın polis,

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı ile bölgedeki terör örgütlerine ağır darbeler vurdu. Türkiye, teröristlerden kaçmak için vatanlarını terk eden ancak Fırat Kalkanı ile örgütlerden temizlenen vatanlarına dönen Suriyeliler için de çalışmalarını sürdürdü. İlk etapta yaklaşık 5 bin Suriyeli polise eğitim verildi.

Ardından Suriye Polis Kuvvetleri ve Ulusal Güvenlik Komutanlığında ilk kez İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü personeli tarafından Suriyeli kadınlara polislik eğitimi verildi. Eğitimde başarılı olan 90 kadın, Fırat Kalkanı bölgesinde huzuru sağlayacak. Suriyeli kadınlar, Türk güvenlik güçlerinden eğitim aldı.

Suriyeli kadınlara, protokol, asayişi sağlama, yakın takip, silah eğitimi, sıcak çatışma ve terörle mücadele eğitimleri verildi. 90 kadın polis, dün yemin töreni ile resmen göreve başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...