Tgrt Haber
08 Temmuz 2015 01:25

Tahşiyecilere kumpas'ta 2 polis serbest

'Tahşiyeciler' grubuna kumpas soruşturmasının üçüncü dalgasında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 2 polis serbest bırakıldı.

Tahşiyecilere kumpas'ta 2 polis serbest
Tahşiyeciler, polis, kumpas,

''Tahşiyeciler'' grubuna yönelik kumpas soruşturmasının üçüncü dalgasında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen aralarında emniyet müdürü Bayram Özbek'in de bulunduğu 2 polis serbest bırakıldı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ''Tahşiyeciler'' grubuna yönelik kumpas soruşturması kapsamında, ''suç ve delil uydurdukları'', ''kumpas kurdukları'' iddiasıyla gözaltına alınan aralarında emniyet müdürü Bayram Özbek'in de bulunduğu 7 polisin savcılık sorguları sona erdi.Şüphelilerden emniyet müdürü Bayram Özbek ve Aytekin Ağören'i ''örgüt üyeliği'' ve ''sahtecilik'' suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk eden savcılık, diğer 5 şüpheli polisin serbest bırakılmasına karar verdi.

Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'nce şüpheli Özbek ve Ağören'in ifadesi alındı. Hakimlik, mevcut delil durumu, soruşturmanın geldiği aşama ve adli kontrol hükümlerinin bu aşamada yeterli olacağını göz önüne alarak, şüpheliler Bayram Özbek ve Aytekin Ağören'in serbest bırakılmasına karar verdi.Hakimlik, 2 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışına çıkış yasağı da getirdi.Bu arada, soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 1 şüpheli polisin hala arandığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...