Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 May 2015 12:11

Tarım işçilerinin tehlikeli yolculuğu

Her yıl bahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde Araban Ovası’nda başlayan ekim, çapa ve ürün hasadı başlaması ile birlikte tarım işçilerinin bu yıl da tehlikeli yolculuğu başladı.

Tarım işçilerinin tehlikeli yolculuğu
araban ovası, tarım işçileri

Her yıl meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında ders alınmadan tarım işçileri, Araban Ovası’ndaki çalışacakları tarlalara, traktör römorkları ve kamyonet kasalarında taşınmaya devam ediliyor.
Sabah namazı vaktinde evlerinin önünde alınarak traktör römorkları ve kamyonet kasalarına tarlalarda çalıştırılmak üzere insan istifi şeklinde doldurularak taşınan tarım işçilerinin ölüme yolculuğu her yıl olduğu gibi bu yılda devam ediyor. Evlerden tarlalara gidiş ve dönüşte sürekli yaşanan bu durum, tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Yurt genelinde ve Araban ilçesinde her yıl sık sık yaşanan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında sakatlanan tarım işçileri hala traktör römorkları ve kamyonet kasalarında ders alınmadan, olası trafik faciasının yaşanmasına davetiye çıkararak devam ediyor.
Durumu gören ilçe esnafı ve vatandaşlar, her yıl yaşanan tarım işçileri kazalarının bu yıl yaşanmaması için yetkililer tarafından gerekli tedbirlerin alınmasını istiyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...