Tgrt Haber
19 Mart 2018 14:53

TCDD İzmir Liman çalışanlarına 'Çanakkale menüsü' verildi

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla, TCDD İzmir Liman İşletmesinde çalışan yaklaşık bin işçiye, öğlen ve akşam yemeğinde üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan “Çanakkale menüsü” ikram edildi.

TCDD İzmir Liman çalışanlarına 'Çanakkale menüsü' verildi
Çanakkale menüsü,lliman çalışanları,Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi,Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi öğrencileri,öğrencilere çanakkale menüsü

Liman-İş Sendikası İzmir Şubesi tarafından, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü dolayısıyla limanda çalışan işçilere “Çanakkale menüsü” dağıtıldı. Şehitleriyle övünen bir millet olduklarını ifade eden Liman-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Serdar Akdoğan, “Bugün, onlar gibi düşünüp onlar gibi yaşamayı amaçladık. Devletimiz kadimdir. Biz millet olarak şehitleriyle övünen bir milletiz. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin” diye konuştu.
Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunularak dualar edildi ve işçilere üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan “Çanakkale menüsü” ikram edildi.

BENZE HABER;
ÖĞRENCİLERİN MENÜSÜ YAĞLI BUĞDAY ÇORBASI VE ÜZÜM HOŞAFI
Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesinin 4 yıldır gelenek haline getirdiği yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan Çanakkale menüsü bu sene bakanlık tarafından tüm yurt genelindeki pansiyonlu okulların menüsüne eklendi.
Çanakkale Savaşlarında Mehmetçiğin hangi şartlar altında vatan savunmasını gerçekleştirdiğini yeni nesillere anlatmak için bu sene tüm yurt genelindeki pansiyonlu okulların yemek menüsü yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmekten oluştu. Çanakkale menüsünü 4 yıldır geleneksel olarak uygulayan Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Gediz Anadolu Lisesindeki öğrenciler ve öğretmenler, bu yıl da geleneği bozmayarak yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan öğle yemeğini hep birlikte yedi.
TCDD İzmir Liman çalışanlarına 'Çanakkale menüsü' verildi
Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi olarak 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma törenlerine bugün de devam ettiklerini dile getiren okul müdürü Bülent Tonoz, “Üç gün evvel lokmamızı döktürdük. Cuma günü şehitliği ziyaret ettik. Bugün de tüm öğrencilerimizle birlikte gelenek haline getirdiğimiz, 4 yıldır yaptığımız Çanakkale menüsüyle öğrencilerimizle birlikte olacağız. Onları anacağız. Gelenekselleştirdiğimiz Çanakkale menüsünü uzun süredir yapıyoruz. Bu yıl bütün pansiyonlu okullarda bakanlığımız günün anlamına uygun olarak bugünün yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmekten oluşmasını istedi. Bu da bizi mutlu etti. Onları anmak, onlarla birlikte olmak, onları hissetmek bütün öğrencilerimin ve benim görevim ve bu böyle gidecek” dedi.
TCDD İzmir Liman çalışanlarına 'Çanakkale menüsü' verildi
Okul öğrencilerinden Fadime Beyza Gençay, “Yıllar önce Çanakkale’de bu menüyle savaşı kazandılar ve biz de bugün öğrencilik hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Bir günlük de olsa onları hatırlamak adına bence güzel bir etkinlik. Yaptığı bu etkinlikten dolayı okulumla gurur duyuyorum” şeklinde konuşarak duygularını dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...