Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Temmuz 2015 13:34

Tekerlekli sandalyeye mahkum Soner'in çalışma azmi

4 yaşındayken kas erimesi hastalığına yakalanan ve o günden beri tekerlekli sandalyeye mahkum olan 18 yaşındaki Soner Durmaz, LYS’de aldığı 501 puanla Tunceli birincisi olurken, Türkiye genelinde ise bin 446'ncı oldu.

Tekerlekli sandalyeye mahkum Soner'in çalışma azmi
engelli, tekerlekli sandalye,

4 yaşındayken kas erimesi hastalığına yakalanan ve o günden bu yana tekerlekli sandalyeye mahkum olan 18 yaşındaki Soner Durmaz, okuma azmini yitirmedi. Her gün annesinin okula götürüp getirdiği Soner, Tunceli’de Türk Telekom Fen Lisesi’ni bu yıl birincilikle bitirerek üniversite sınavına girdi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan LYS sonuçlarına göre Soner Durmaz, 501 puanla Tunceli birincisi olurken, Türkiye sıralamasında da bin 446 sıraya girerek önemli bir başarı gösterdi. 12 yıldır devam ettiği eğitimin sonunda sınava girdiğini ve Türkiye’de bin 446’ncısı olduğunu belirten Soner Durmaz,
“Okulda öğrendiklerimi akşam evde tekrar ediyordum. Dershaneye gitmedim. Bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ve Ankara’yı tercih edeceğim” dedi.
Azmiyle takdir toplayan Soner engellilere de bir çağrıda bulundu. Soner Durmaz, “Türkiye’de engelli olup da okula gidemeyenler var. Engelliler de isterse başarıyorlar” diye konuştu.
Oğlunun başarısından gurur duyduğunu belirten 56 yaşındaki anne Asliye Durmaz, “Oğlum Ankara’da okumak istiyor. Benim de oraya gitmem gerekecek. Bugüne kadar hep oğlumla beraber oldum. Okuma azmi vardı, başarılıydı. Oğlumla 12 yılı beraber bitirdik. İnşallah üniversitede de beraber olacağız. Oğlumun iş sahibi olmasını istiyorum. Ben ömür boyu sağ kalıp ona bakamam. Bir iş sahibi olursa kendine bakabilir.
Oğlumun yanına gitmek için duyarlı insanlardan ve devlet yetkililerinden destek bekliyorum” şeklinde konuştu.
Ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan Durmaz ailesi, Soner’in üniversite okuması için kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...