Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Temmuz 2016 23:22

Tekirdağ'da darbeye karşı dev yürüyüş

Tekirdağ'da Fethullahçı Terör Örgütü "FETÖ" tarafından yapılan darbe girişimini protesto etmek amacıyla binlerce vatandaş demokrasi için yürüdü.

Tekirdağ'da darbeye karşı dev yürüyüş
tekirdağ, darbe, yürüyüş,

FETÖ tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Tekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen yürüyüşte, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri, CHP Tekirdağ Milletvekilleri, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, NKÜ Rektörü Osman Şimşek, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ'ın 10 ilçe belediye başkanı, Tekirdağspor Başkanı Mustafa Aydoğdu ve Tekirdağspor'lu futbolcular, Tekirdağ merkez ve 11 ilçesinden gelen vatandaşlar demokrasi için yürüdü.

Merkez İlçe Süleymanpaşa Tekira AVM önünden başlayan demokrasi yürüyüşü, Tekirdağ Valiliği önüne kadar sürdü. Yürüyüşe katılan yaklaşık 5 bin vatandaş, ellerine Türk bayrakları alarak ‘Darbeye karşı omuz omuza', ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez' gibi sloganlar attı. Darbeye karşı düzenlenen yürüyüşün son bulduğu Tekirdağ Valiliği önünde bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstklal Marşı okundu.

Daha sonra burada vatandaşlara seslenen Vali Mehmet Ceylan, "15 Temmuz 2016 gecesi başlatılan 16 Temmuz 2016 sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Bu hain darbe girişiminin başarısızlığa uğraması, ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi Tekirdağ halkının da birlikte duruşu ve günlerdir demokrasi nöbeti tutması, kararlı tutumu, demokrasiye sahip çıkma iradesiyle her türlü takdire şayandır. Daha fazla sağduyu, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Darbe girişimi karşısında canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik güçlerimize ve demokrasimize bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyor yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu demokrasi yürüyüşünde buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...