Tgrt Haber
28 Temmuz 2015 18:47

Terör örgütü operasyonlarında 35 gözaltı

Terör örgütleri PKK, DAEŞ ve DHKP-C'ye yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonlarda 35 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü operasyonlarında 35 gözaltı
terör örgütü, operasyon,

Terör örgütleri PKK, DAEŞ ve DHKP-C'ye yönelik 5 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 35 kişi gözaltına alındı. 24- 25 Temmuz tarihlerindeki operasyonlarda adliyeye sevk edilen zanlılardan 16'sı ise bugün tutuklandı.

Elazığ'da terör örgütü PKK/KCK yapılanmalarına yönelik operasyonda aralarında eski BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik'in de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Kentte, 24 ve 25 Temmuz'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheliden 5'i ise tutuklandı.

- Erzurum

Erzurum'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik 5 ilçede yürütülen operasyonlarda toplam 14 kişi yakalandı.

Kentte düzenlenen operasyonlarda toplam gözaltı sayısı 48'e ulaşırken, Karayazı ilçesinde gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

- Bursa

Bursa'da, terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG/H üyelerine yönelik 24 ve 25 Temmuz'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınarak bugün adliyeye sevk edilen 8 zanlıdan 6'sı tutuklandı. Bursa'da 16 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda toplam tutuklu sayısı 14'e çıktı.

- Malatya

Malatya'da terör örgütleri PKK ve DHKP-C'ye yönelik operasyonlarda 10 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Malatya Özgürlükler Derneği'nde yapılan aramada, DHKP-C terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 1 kişi, diğer adreslerdeki aramalarda da PKK üyesi olduğu gerekçesiyle 7 kişi gözaltına alındı.

- Van'daki saldırı

Van'da önceki gün polis aracına yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Kentte terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden de 1'i tutuklandı.

- Muş

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik kent merkezi ile Varto ve Bulanık ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

- Konya ve Antalya'daki zanlılar sevk edildi

Konya merkezli 3 ilde düzenlenen terör örgütü DAEŞ operasyonunda gözaltına alınan 16 zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlılardan "canlı bomba" olduğu iddia edilen F.K. isimli kadının, polisteki ifadesinde suçlamaları kabul ettiği öğrenildi.

Antalya'da 25 Temmuz'da terör örgütü MLKP'nin alt yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 13'ü "terör örgütü üyesi olmak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "yanıcı ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...