Tgrt Haber
09 Ekim 2015 06:14

Terörist cenazesiyle vekile ağır tehdit

HDP Genel Başkanı Demirtaş ‘PKK ile bir bağımız yok’ yalanını kendi ağzıyla yalandı. Demirtaş, PKK'lı teröristlerin cenazesine katılmayan HDP'li vekilleri "Kusura bakmayın. Hemen soruşturma açarım" diye tehdit etti.

Terörist cenazesiyle vekile ağır tehdit
terörist, cenaze,

HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, PKK'lı teröristlerin cenazelerine katılan HDP'li milletvekilleri ile ilgili yaptığı açıklamada ‘PKK-HDP’ bağını itiraf etti. Gazeteci Ruşen Çakır'a röportaj veren Demirtaş, PKK'lıların HDP'nin seçmeni olduğunu ve PKK'lıların cenazesine gitmeyen HDP'li milletvekilleri hakkında soruşturma açılacağını söyledi. İşte Demirtaş’ın skandal açıklamaları: Bizim bir milletvekilimiz bir PKK'lının cenazesine katıldı diye linç edilebiliyor medyada. Seçmenimiz o. Bize oy veren, güvenen insan. Evladını yitirmiş çatışmada.  

O Milletvekilini yakarım 

Açık söyleyeyim; halkımızın acısına sahip çıkmayan milletvekiliyle ilgili kusura bakmasınlar ben soruşturma açtırırım, parti disiplini gereği. Sen oy almışsın o insandan, hassasiyetine dikkat edeceksin arkadaşım. Cenazesine de gideceksin, taziyesine de. Askerinkine de gideceksin, polisin de acısını paylaşacaksın. 

Silahla mitinge adam getirecekler!

Terör örgütü PKK, canından bezdirdiği halkı HDP mitingleri ve yürüyüşlerine katılmıyor diye tehdit ediyor. Terörden bıkan bölge halkına 'Partimize sahip çıkın. Mitinglere gitmeyenler tespit edilecek' diyen PKK'lı teröristler 'çağrıya uymayanlar cezalandırılacak' tehdidi savuruyor.  1 Kasım seçimleri yaklaştıkça terör örgütü PKK Doğu ve Güneydoğu'da tıpkı 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi şiddet ve tehdidin dozunu artırdı. Terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu halkının tepkili olduğu HDP, 1 Kasım seçimleri öncesi miting alanlarını dolduramayınca PKK devreye girdi. Bölge halkına 'HDP'ye sahip çıkıp mitinglere yürüyüşlere katılın' baskısı yapan örgüt üyeleri buna uymayanların cezalandırılacağını tehdidini savuruyor. 

Alan boş, baskı çok

Yüksekdağ'ın önceki günkü Van mitingine 150 kişi katıldı. Alanın boş kalması PKK'yı çıldırttı. KCK üst düzey yöneticisi Bese Hozat “KCK, HDP’nin 1 Kasım'da zafer kazanması için daha fazla katkı sunacak" diyerek bölge halkı üzerinde baskı kurmaya çalıştı.  

PKK'dan 'eşbaşkanlar'a talimat mektubu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianamede eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın evinde ele geçirilen harddiskin de incelendiği ifade edilerek, KCK/TM yapılanmasının Türkiye sorumlusu Sabri Ok'un, aralarında KCK sözcüsü Ali Oruç, Kışanak ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a görev talimatı içeren mektup gönderdiğinin belirlendiği aktarıldı.

HDP’ye destek için eylemsizlik kılıfını seçtiler

Operasyonlarla köşeye sıkışan PKK, 1 Kasım seçimleri için taktik değiştirdi.

Güneydoğu'da şiddet olayları sürerken PKK, 1 Kasım seçimleri öncesinde tek taraflı eylemsizlik kararı almaya hazırlanıyor. Ateşkes söyleminin ardında saldırıların seçim öncesi HDP’nin oy kaybetmesi ve TSK’nın peş peşe gelen büyük operasyonları ile terör örgütünün çok sayıda kayıp vermesi yatıyor. 

2 bin terörist öldürüldü 

Terör örgütü PKK köşeye sıkışınca sahte eylemsizlik kararı almaya hazırlanıyor. Örgütün eylem birimlerine, "eylemleri durdurmaya hazır olun" talimatı verilirken KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat, HDP'nin zaferine katkı sunmak için örgütün tarihi bir tutum takınacağını açıkladı. Terör örgütü PKK’nın tek taraflı eylemsizlik kararının ardında 1 Kasım Seçimleri öncesi yapılan anketlerde HDP’nin terör olayları nedeniyle oy kaybetmeye başlaması olduğu belirtildi. PKK’nın bu kararının ardında ikinci bir neden olarak da TSK’nın hava operasyonlarında yaklaşık 2 bin teröristin öldürülmesi ve mühimmat depolarının imha olmasının yattığı belirtiliyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...