Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Nisan 2015 03:46

Teröristler cüppe ve kimlikle C kapısından girdiler

Berkin Elvan Davasının Soruşturma Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristler, hain planlarını avukat cüppesi ve sahte kimlikle uyguladı. Cinayet öncesi, Kiraz'la avukat gibi konuştular...

Teröristler cüppe ve kimlikle C kapısından girdiler
Mehmet Selim Kiraz, saldırı, şehit savcı, adliye,

Türkiye'yi yasa boğan hain saldırının şifreleri çözülmeye başladı. İlk tespitlere göre, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristler, adliyeye C kapısından girdi. Güvenlik kamerası kayıtlarında, iki teröristin sahte avukat kimliği kullandığı ve kollarına avukat cüppesi taktığı belirlendi. Sahte avukat kimliği gösterip adliyeye giriş yaptığı anlaşılan saldırganların silahlarını ise cüppenin içine sakladığı ihtimali üzerinde duruluyor.

BOMBA YERLEŞTİRDİLER
Savcılık kaynakları, eylemcilerin Savcı'nın odasında iki bomba yerleştirdiğini de bildirdi. Bombalardan biri saldırganlar tarafından çatışma sırasında patlatıldı. Diğerini ise çatışmadan sonra polisler imha etti. Teröristler, saat 20.00 sıralarında, Berkin Elvan'ın ölümünde rol alanların isimlerinin 10 dakika içinde canlı yayında açıklanmasını istedi. 10 dakika sonra, aralarında Ümit Kocasakal ve Sami Elvan'ın da aralarında bulunduğu müzakere ekibinin çabalarına rağmen, teröristler isteklerinden geri adım atmadı. 9 dakika sonra, saatler 20.24'ü gösterdiğinde büyük bir patlama sesi ile birlikte çok sayıda silah sesi duyuldu. Çatışma seslerinin gelmesinden yaklaşık 10 dakika sonra ikinci bir bomba patladı. Saat 20.44 olduğunda silah sesleri kesildi. Savcı ağır yaralıydı. İki terörist ise odada ölü bulundu.

SAVCI AVUKAT SANDI
Adliyeye avukat cüppesiyle girdiği ortaya çıkan DHKP-C'li teröristler, önce bir süre Savcı Kiraz ile Berkin Elvan soruşturmasını konuştular. Avukatmış gibi davrandıkları için savcı sorularını cevaplandırdı ve elinden geleni yaptığını söyledi. Sonradan teröristlerin gerçek yüzleri ortaya çıktı. Silahlarını çıkardılar. İki terörist odanın anahtarını zorla alarak kapıyı kilitleyip önüne barikat kurdu. Savcı odasına bayrak ve flamalar asan teröristler el ve ayaklarını bağlayıp ağzını bantladıkları Savcı Kiraz'ın başına silah dayayıp görüntüsünü çekti.

PANİK BUTONUNA BASTI
Savcı Kiraz, bir fırsatını bulup panik butonuna bastı. Odanın önüne adliye güvenlik görevlileri geldi. Kapı açılmayınca polise haber verildi. Polis gelip kapıyı tekmeleyince içeriden silah sıkıldı. Bir kurşun kapının önündeki polis memurunun kafasını sıyırdı.

TAŞERON ÖRGÜT
Ülkenin her kritik döneminde kanlı eylemlerle Türkiye'yi hedef alan Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) eski adıyla DEV-SOL yine sahneye çıktı. 37 yıldır ülkenin kanayan yarası olan Kürt sorununun çözüm noktasında önemli bir noktaya geldiği, genel seçimlere iki ay gibi kısa bir zaman kala yapılan bu eylem, 'karanlık ellerin' provokasyonu olarak kayda geçti. DEV-SOL, o dönemde ortaya çıkan pek çok örgüt gibi 12 Eylül darbesine giden yolda taşların döşenmesinde önemli roller üstlendi. 1980 darbesinden önce örgüte ihale edilen eylemler arasında eski başbakanlardan Nihat Erim, Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın simgesel suikastları işledi. Darbeden önce Maraş, Malatya, Sivas gibi illerde sahnelenen mezhep çatışmasının provokatör örgütlerinden biriydi. Kürt sorununa dair adım atan Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın girişimini de aynı örgüt baltaladı. 1990'ların başında, MİT Müsteşar Yardımcısı Hiram Abbas, Korgeneral İsmail Selen, Tuğgeneral Temel Cingöz, Oramiral Kemal Kayacan, Cumhuriyet Savcısı Yaşar Ünaydın, MİT eski Müsteşarı Adnan Ersöz suikastları ve daha pek çok eyleme imza attı.

O ÜLKELER KORUYOR
DEV-SOL 1994'te DHKP-C adını aldı. 1996'daki Özdemir Sabancı suikastına da imza atan örgüt, Yunanistan Suriye, Belçika, Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde barınıyor. Örgüt liderlerinden Necmi Suna Mayıs 2012'de Moldova'da yakalanmış, Ancak Türkiye'ye iadesi Almanya'nın devreye girmesiyle engellenmişti.

EMNİYET 3 AY ÖNCE BAROYU UYARMIŞ
Emniyet'in geçen ocak ayında bu konuyla ilgili İstanbul Barosu'nu uyardığı ortaya çıktı. İstanbul Adalet Sarayı'ndaki Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından İstanbul Barosu Başkanlığı'na yazılan yazıda, baroya bağlı avukatların bürolarında çalışan stajyerler ve yakınlarına kimliklerini vererek adliyeye ayrıcalıklı giriş sağladıkları belirtildi. Manyetik baro kimliklerini aldıkları halde, eski kimlikleri teslim etmeyen avukatların çift kimlikle giriş yapmaya devam ettikleri kaydedildi.

AVUKATLAR ARAMAYA DİRENDİ
İstanbul Adalet Sarayı'nda bütün gün yoğun güvenlik önlemleri uygulandı. Önceki uygulamaların aksine avukatların çantalarını x-ray cihazından geçirmeleri istendi. X-ray cihazından geçtikten sonra da üst aramaları yapıldı. Uygulamaya itiraz eden avukatlarla güvenlik güçleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bazı avukatlar üstlerinin arandığına dair tutanak tutulmasını istedi. Güvenlik görevlileri ise artık uygulamanın bu şekilde olacağını bildirerek, kendilerine verilen talimatı uyguladıklarını belirtti.

İŞKENCE YAPTILAR
Savcı Kiraz'ın vücudunun çeşitli yerlerinde, kesici aletle yapıldığı tespit edilen kesikler bulundu. Yapılan incelemelerde başa yakın bölgeden 3 el ateş edildiği, mermilerden birinin ise ağzının içinden ateşlenip ensesinden çıktığı tespit edildi. Kiraz, operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...